Jiný svět. Nováčci Premier League utratili za posily 20krát více než postupující do La Ligy

Sergio Rico posílil Fulham (© marca.es)

Není žádným tajemstvím, že ekonomické podmínky v Premier League jsou lepší než v dalších evropských ligách. Přesto je překvapující, o jak velký rozdíl jde.

Demonstrují to náklady na posily nováčků elitních lig kontinentu. Zatímco anglická trojka Fulham, Wolves a Cardiff utratila za posily celkem 215 milionů eur, španělské trio Rayo Vallecano, Huesca a Valladolid se muselo spokojit s cifrou dvacetkrát menší - 10,6 milionu eur.

Zajímavostí je, že 117 milionů eur, které utratil Fulham, byla hned po Liverpoolu (182 milionů eur) druhá nejvyšší cifra v soutěži.

Postupující kluby do německé Bundesligy - Fortuna Düsseldorf a Norimberk - přivedly nové tváře za 6,4 milionu eur, Empoli, Frosinone a Parma z italské Serie A vynaložily na úpravu kádrů 25,6 milionu eur. Pravda, v Anglii na rozdíl od zbylých zemí přestupové období již skončilo, nedá se však očekávat, že by se situace ve zbytku srpna výrazně změnila.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace