Kolaps. Bezradná Barcelona v Říme propadla a v Lize mistrů končí

Radost hráčů AS Řím (© marca.es)

Přestože cestovala do Říma k odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů proti AS s třígólovým náskokem po výhře 4-1 v prvním utkání, se soutěží se Barcelona po totálním kolapsu a prohře 0-3 loučí.

Jestliže vloni se Barcelona postarala o historický obrat proti PSG v pozitivním slova smyslu, její dnešní selhání je nejčernějším momentem historie Katalánců v milionářské soutěži.

Možná ještě horší než samotné vypadnutí ze soutěže je způsob, jakým k němu došlo. Barcelona ve věčném městě nepředvedla prakticky nic, AS bylo ve všech ohledech lepší, fotbalovějším a hladovějším mužstvem. Vždyť domácí brankář Alisson nemusel během devadesáti minut předvést žádný nadstandardní zákrok.

Naopak Ter Stegen svůj tým několikrát podržel. Už v šesté minutě jej překonal Džeko, ale zbytek poločasu Barcelona přežila a většímu treste unikla. Ne nadlouho. Po necelé hodině hry fauloval ve vápně Piqué a De Rossi nařízenou penaltu proměnil. AS se hnalo za postupovým gólem, několikrát mu bylo velmi blízko. Až v závěru se po rohu prosadil Manolas a stadion propukl v nadšení. Závěrečný tlak favorita se v podstatě nekonal, Dembélé z dálky netrefil opuštěnou branku, obvyklým spasitelem nebyl ani dnes nevýrazný Messi.

Barcelona zcela vyhořela a sen o návratu nejen na ligový trůn, ale i na ten evropský, se rozplynul.

Sestavy:

AS Řím: Alisson; Manolas, Fazio, Juan Jesus, Florenzi, Nainggolan (77. El Shaarawy), De Rossi, Strootman, Kolarov; Džeko a Schick (72. Ünder). 

Barcelona: Ter Stegen; Semedo (84. Dembèlé), Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Sergi Roberto, Rakitić, Busquets (85. Paco Alcácer), Iniesta (81. André. Gomes), Messi a Luis Suárez. 

Branky: 6. Džeko, 58. De Rossi (pen.), 82. Manolas.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace