Kondogbia si kvůli chybě svazu musí odpykat trest z roku 2013

Geoffrey Kondogbia (© marca.es)

V dresu Valencie se v dvojzápase šestnáctifinále Copa del Rey proti Zaragoze neobjeví Geoffrey Kondogbia. Francouzský záložník si musí odpykat trest z roku 2013.

V semifinále Královského poháru 2012/2013 byl totiž v barvách Sevilly po červené kartě vyloučen, za což dostal stopku na dva zápasy. Ty si měl po přestupu do Monaca odsedět právě v jeho dresu v Coupe de France, jenže Španělský fotbalový svaz (RFEF) neinformoval o trestu francouzskou stranu, jak vyžadují regule FIFA. Tudíž Kondogbia odehrál za Monaco v tamějším poháru celkem šest zápasů a trest zůstal v platnosti.

Další chybu udělal svaz poté, co Valencia získala 24letého fotbalistu na hostování z Interu. RFEF totiž ujistil Netopýry, že hráč v žádné sankci není a je k dispozici pro všechny soutěže. Vedení klubu však přišlo na zapomenutý rest právě ze sezóny 2012/2013, informovalo o něm svaz a ten potvrdil, že trest je stále aktivní.

Přitom pokud by Valencia nezačala po všem pátrat na vlastní pěst a Kondogbiu proti Zaragoze nasadila, byl by takřka jistě zápas kontumován v její neprospěch. A to ze strany RFEF, tedy organizace, která svou nekompetentností celou kauzu zavinila...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace