BLOG: La Liga dominuje v Evropě

Španělské týmy sbírají trofeje (© laliga.es)

Osm z posledních devíti evropských superpoháru vyhrály týmy ze španělské ligy: Real Madrid (3), Barcelona (3), Atlético Madrid (2).

Španělská liga dominuje na evropském kontinentu, to je celkem viditelné. Real Madrid v úterý přehrál Manchester United 2:1 a získal svůj druhý titul za sebou, celkově už má čtyři. Úterní výhra tuto dominanci ještě posílila.

Real Madrid dokázal vyhrát ročníky (2002, 2014, 2016, 2017), Barcelona (2009, 2011, 2015) a Alético (2010, 2012). Jediný Bayern Mnichov dokázal tuto nadvládu přerušit. Stalo se to v roce 2013 při premiéře evropského superpoháru mimo stadion Monaka. Bayern tehdy porazil Chelsea v pražské metropoli 3:2 po penaltách.

Na závěr taková menší perlička. Španělské kluby dokázaly vyhrát posledních jedenáct evropských titulů ze dvanácti možných. Loňský triumf Manchesteru United ve finále Evropské ligy je pouze vyjímka. Snad tato úspěšná bilance bude letošním ročníkem pokračovat.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace