La Liga zveřejnila platové stropy jednotlivých klubů Primery a Segundy

Hráči Barcelony a Realu Madrid (© marca.es)

Mnoho fanoušků netuší, že ve Španělsku jsou v Primera División a Segunda División uplatňovány platové stropy. Jejich výši pro sezónu 2017/2018 pro jednotlivé kluby zveřejnilo vedení La Ligy.

Nejvíce může na mzdy vydat Barcelona, a to astronomických 507,2 milionů eur. Maximum konkurenčního Realu Madrid na platy je 499,6 milionů eur. Oba velkluby tak dají dohromady cifru 1,007 miliardy eur, což se téměř rovná součtu částek zbylých 18 účastníků nejvyšší soutěže. Ten má hodnotu 1,067 miliardy eur.

S velkou ztrátou totiž následují Atlético Madrid (237,7 milionů eur), Sevilla (159,6) a Valencia (113,2). Na opačném konci je trojice Girona (31,1), Las Palmas (29,4) a Getafe (28,9).

Segundě dominuje trojice favoritů na postup - Granada (17,8), Osasuna (13,2) a Sporting (11,7). Nejskromnější Lorca může na platech vyplatit jen 3,7 milionu eur.

Do platového stropu se započítavají mzdy hráčů a trenérského týmu včetně prémií (prvního a rezervního mužstva), sociální pojištění, bonusy za přestupy (včetně provizí pro agenty) a zohledňuje se také amortizace fotbalistů (v závislosti na délce smlouvy).

Platové stropy jednotlivých klubů Primera División a Segunda División (v milionech eur):

** Platové stropy Barcelony B (18 milionů eur) a Sevilly Atlético (8,8) jsou započteny do platového stropu prvního týmu

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace