La Lize vládnou uruguayské góly

Luis Suárez (© as.com)

V La Lize sice působí jen patnáct uruguayských fotbalistů, což mezi cizinci znamená čtvrté místo, pokud ale jde o nastřílené branky, zaujímá tato jihoamerická země první místo.

Hráči uruguayské národnosti se v letošním ročníku Primera División postarali již o 51 branek, což je po domácích Španělech nejvíce. Následují Brazilci (45), Argentinci (44) a Francouzi (35). Přitom Argentina má na trávnících La Ligy dvojnásobné zastoupení (30 fotbalistů), čest Francie hájí 20 jmen a Brazílie 18.

Uruguayci okupují tři z prvních pěti míst mezi elitními střelci. Hned za Lionelem Messim (20 branek) najdeme 17gólového Luise Suáreze z Barcelony, za Iagem Aspasem se pak seřadili Stuani z Girony (13 branek) a Maxi Gómez ze Celty Vigo (12 branek).

A nejde o náhodu. Vždyť nadvládu Cristiana Ronalda a Lionela Messiho v Trofeo Pichichi, které se uděluje nejlepšímu kanonýrovi La Ligy, narušili v posledních deseti letech jen dva útočníci - Diego Forlán v sezóně 2008/2009 a Luis Suárez v ročníku 2015/2016. Rodištěm obou byla Uruguay.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace