Legendární útočník Quini podlehl v 68 letech infarktu

Quini (© marca.es)

Španělský fotbal přišel o jednoho z nejlepších útočníků, jaké pamatuje. Ve věku 68 let zemřel Enrique Castro González, na zeleném pažitu známý jako Quini.

Quiniho postihl infarkt, když se svým vozem vracel do Gijónu, kde žil. Rychlý zásah záchranné služby jej sice dokázal stabilizovat, avšak cestou do nemocnice utrpěl další infarkt, jemuž podlehl.

Kariéra rodáka z Ovieda je takřka výhradně spojena se Sportingem Gijón, výjimkou bylo jen čtyřleté působení v Barceloně. Quini se sedmkrát radoval ze zisku Trofeo Pichichi, které se uděluje nejlepšímu střelci, a to pětkrát v Primera División a dvakrát v Segunda División. Je považovaný za nejdůležitější postavu historie Sportingu.

El Brujo, Čaroděj, odehrál v La Lize celkem 448 utkání, v nichž zaznamenal 219 branek, což jej řadí na osmé místo mezi střelci soutěže všech dob. Quini sbíral i týmové trofeje - 2krát Copa del Rey a po jednom vítězství v Recopě, Supercopě a Copa de la Liga. Dres národního týmu oblékl 35krát s bilancí 8 gólů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace