Letošní Supercopa je už 73. trofejí Barcelony v rámci Španělska. V zemi je nejúspěšnější

Barcelona slaví zisk Supercopy (© as.com)

Barcelona si vítězstvím nad Sevillou v Supercopě pojistila vedení, pokud jde o počet trofejí získaných v soutěžích v rámci Španělska.

Barcelona se může pyšnit 25 ligovými tituly, 30krát triumfovala v domácím poháru, 13krát v Supercopě, 2krát v Ligovém poháru a 3krát v Copě Eva Duarte (předchůdce Supercopy), což dohromady znamená zisk 73 pohárů.

Nejbližším pronásledovatelem je Kataláncům Real Madrid se 64 trofejemi, jemuž ale patří prvenství v La Lize, kterou ovládl 33krát. Barcelona je naproti tomu nejúspěšnější v Copě, Supercopě, Ligovém poháru a Copě Eva Duarte.

Athletic má na kontě 34 úspěchů, Atlético Madrid 24 (včetně jediného vydání Copa Presidente de la Federación Española de Fútbol, soutěže, která trvala dlouhých šest let mezi roky 1941 až 1947). Následují Valencia (15 titulů), Sevilla a Zaragoza (7), Deportivo (6), Real Sociedad (5), Espanyol a Real Unión (4), Betis (3), Mallorca (2) a Valladolid a Arenas de Getxo (1). Celkových si tedy 250 národních trofejí rozdělilo 15 klubů.

Zajímavostí je, že žádný celek nevyhrál alespoň jednou každou ze šesti oficiálních soutěží, které Španělsko v uplynulém století poznalo. Barcelona, Real Madrid a Atlético triumfovaly v pěti z nich.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace