Málaga má nejslabší útok v Evropě a v lize sbírá nejvíce červených karet

Bezradný José González (© marca.es)

Málaga ztrácí deset kol před koncem ligové sezóny na záchranu 11 bodů a neodvratně míří do Segundy. Čísla dokazují, že výkony Málagy si přívlastek prvoligové ani nezaslouží.

Hned v 19 z 28 zápasů vyšla Málaga střelecky naprázdno, což je vůbec nejhorší statistika napříč elitními evropskými ligami. Ze všech 98 mužstev, které je tvoří, má k bídě Andalusanů nejblíže Huddersfield (16 zápasů bez vstřelené branky), Benevento (15), Hamburg (15) a dvojice Las Palmas a Amiens (14).

Také celkový počet vstřelených gólů Málagy - 16 - je nejslabším mezi nejlepšími soutěžemi kontinentu. Italské Sassuolo rovněž skórovalo pouze 16krát, ale má odehráno o utkání méně.

Negativní zápisy Málagy tím ale zdaleka nekončí. Současná série sedmi proher v Primeře je nejhorší, jakou historie klubu pamatuje. José González je prozměnu nejhorším koučem zapsaným v análech Málagy, pokud jde o úspěšnost. Ze 27 možných bodů dovedl mužstvo k pouhým dvěma.

Prvenství, které si ale za rámeček nedají, modrobílým patří v počtu červených karet. V letošním ročníku La Ligy jich nasbírali již osm, což je dvojnásobný počet oproti dalšímu v pořadí. I proto už v klubu sestup přijali jako skutečnost a začínají plánovat sezónu 2018/2019 jako účastníci druhé ligy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace