Manchester United v roce 2013 odmítl Isca. Kvůli nedostatečné rychlosti a velké hlavě

Isco (© marca.es)

Záložník Realu Madrid Isco byl vyhlášen nejlepším hráčem UEFA Super Cupu, v němž jeho tým zdolal Manchester United 2-1. Přitom právě anglický klub se o talentovaného fotbalistu v roce 2013 ucházel.

A jeden z důvodů, kvůli němuž zájem United opadl, připomíná scénu z filmu Moneyball o generálním manažerovi baseballového Oaklandu Billy Beanovi s Bradem Pittem v hlavní roli, v níž Beane reaguje na skauty navrženou posilu slovy: "... a má ošklivou přítelkyni. Ošklivá přítelkyně znamená žádné sebevědomí. Jen říkám, že se snažíme nahradit Giambiho klukem, jehož přítelkyně je nanejvýš šestka (z deseti)."

Zmíněná scéna je údajně založena na reálných základech, stejně jako zájem Manchesteru United o Isca a důvody jeho ochladnutí. Potvrdil to Andy Mitten z ESPN, který Rudé ďábly podrobně sleduje. Z přestupu sešlo, protože podle skauta nebyl Isco dostatečně rychlý a měl příliš velkou hlavu na jeho tělo.

"Když končil Alex Ferguson, zkušený skaut byl vyslán, aby Isca, tehdy v Málaze, sledoval. Učinil tak během několika zápasů a v následném shrnutí popsal Isca slovy, že 'je dobrý, ale nedostatečně rychlý a hlavu má příliš velkou na jeho tělo'," prozradil Mitten.

V Manchesteru tak mohou litovat, že odmítli hráče, který od přestupu do Realu Madrid v létě 2013 nasbíral tři triumfy v Lize mistrů, ligový titul, Copu del Rey, tři Super Cupy a dvě Mistrovství světa klubů...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace