Marchena prozradil svou kuriózní reakci po vítězném gólu na mistrovství světa v JAR

Andrés Iniesta slaví zlatý gól (© marca.es)

Osm let již uplynulo od vítězného gólu Andrése Iniesty v prodloužení finále mistrovství světa 2010 v Jihoafrické republice. Až nyní ale vyšla najevo kuriózní reakce Carlose Marcheny.

Zkušený obránce sledoval utkání z lavičky jako náhradník, po Iniestově brance z prodloužení, do jehož konce zbývaly už jen čtyři minuty, nešel slavit se spoluhráči, místo toho vběhl na hřiště do středového kruhu, aby zabránil rychlé rozehře Nizozemců. Až poté, co se na vlastní polovinu začali vracet rozradostnění Španělé,zamířil zpět na lavičku.

"Byla to reakce, kterou jsem sám nečekal. Myslel jsem jen na to, aby nerozehráli. Hlavou mi proběhly vzpomínky na dětství, kdy jsme hráli bez rozhodčího, bez pravidel, bojovně. Mám to v DNA. Bylo obvyklé, že jste dali gól a oni hned z rozehrávky také. Myslel jsem jen na to, že po takové době, co jsme na titul čekali, nesmím dovolit, aby nám něco takového udělali. Dali jsme gól, byli jsme blízko, ale mistry jsme pořád nebyli. Bylo to absurdní, ale..." prohlásil Marchena.

Marchenovu reakci zachycují nové záběry Iniestova gólu, které byly zveřejněny až dnes. Španělsko ve finále prvního mundialu pořádaného africkou zemí přetlačilo díky jediné trefě ze 116. minuty Nizozemce 1-0.

Podívejte se na záběry, které zachycují Marchenu nečekanou reakci po gólu Andrése Iniesty:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace