Messi: Pochopil jsem, že už nemůžu hrát každý zápas

Lionel Messi (© sport.es)

Hned dva zápasy základní skupiny Ligy mistrů začal Lionel Messi na lavičce náhradníků. Zatímco v minulých letech to bylo něco nepředstavitelného, nyní samotný Messi přiznává, že s přibývajícím věkem potřebuje více odpočinku.

"Štve mě být na lavičce, vše z ní vypadá snadno a vidíte věci, které z hřiště vidět nejsou. Zvenku vše vypadá jednoduše, ale na hřišti to je těžší," uvedl Messi. "Sezóna je hodně těžká a musím přijmout, že budu hrát méně. Roky přibývají, a pokud bych nastoupil do každého zápasu, na těle by se to podepsalo. Pochopil jsem, že už nemůžu hrát každý zápas. Je to tak lepší."

Třicetiletý fotbalista Barcelony se nikdy netajil touhou ukončit kariéru v Argentině, nyní ale zvažuje i možnost zůstat natrvalo ve Španělsku: "Mnohokrát jsem řekl, že mým snem je znovu si zahrát za Newell's, ale nevím, co se stane. Část pochybností pramení i ze situace v zemi. Mám rodinu, na prvním místě jsou synové, až pak já. Chci, aby vyrůstali v klidu a mohli si užívat života v bezpečí. Je kruté vidět, co se děje v Argentině. Když vyjdete na ulici, někdo vás chce okradnout a může to skončit i tak, že vás zabijí."

Messi se s nadsázkou vyjádřil k rozdílným povahám svých synů: "Thiago má rád auta, motorky i fotbal, ale jen do určité míry. Hraje ho chvilku a unaví se. Mateo je hrozný, je osobnost. Jsou velmi rozdílní. Thiago je úžasný, nejhodnější a druhý je přesný opak. Mateo je pěkný hajzlík. Je hezké sledovat, jak jsou odlišní."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace