Messi přeskočil Cristiana Ronalda a je nejlépe placeným fotbalistou světa

Lionel Messi (© marca.es)

Prestižní magazín Forbes zveřejnil tradiční žebříček nejlépe placených osobností světa. Z fotbalistů se umístil nejvýše Lionel Messi.

Celému pořadí vévodí boxer Floyd Mayweather, na jehož konto přibylo za poslední rok 285 milionů dolarů. Druhé místo patří herci Georgi Clooneymu (239 milionů dolarů), třetí televizní celebritě a modelce Kylie Jenner (166,5).

Messi okupuje osmou pozici s výdělky ve výši 111 milionů dolarů. Argentinec uzavřel na konci minulého roku novou smlouvu s Barcelonou, která mu kromě platu 30 milionů eur za každou sezónu přinesla i podpisový bonus 50 milionů eur. Další miliony mu zajišťují smlouvy s firmami Adidas, Gatorade, Pepsi, Ooredoo, Huawei či Hawkers. V čínském Nanjingu bude v roce 2020 otevřen tématický park s názvem Messi Experience Park.

Desátý Cristiano Ronaldo, jehož oproti loňskému vydání Messi přeskočil, si přišel na 108 milionů dolarů. Portugalský reprezentant, jenž před několika dny přestoupil z Realu Madrid do Juventusu, spolupracuje se společnostmi Nike, Herbalife, EA Sports či American Tourister. Vlastní také síť hotelů a restaurací, kterou chce rozšířit do Brazílie, a značku oblečení CR7.

Forbes sestavuje žebříček stovky nejlépe placených osobností vždy na základě výdělků od června do června dalšího roku. V potaz se kromě mzdy, bonusů a sponzorských příspěvků berou také prize money, příjmy z reklamy i další výdělky. V pořadí se objevují sportovci, herci, zpěváci a skupiny a další známé osobnosti.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace