Muž, který napadl Nauzeta, dostal dvouletou podmínku

Nauzet Alemán po útoku (© marca.es)

Španělské soudy dnes vynesly verdikt nad mužem, který v roce 2016 zaútočil na Nauzeta Alemána, tehdejšího fotbalistu Las Palmas.

K incidentu došlo 21. února na diskotéce Chester po domácí prohře kanárského celku s Barcelonou, po níž se Las Palmas nacházely v sestupovém pásmu. Airam Jonay R. R. rozbil o Nauzetův obličej skleničku, což si na tváři dnes 32letého rodáka z Las Palmas vyžádalo 18 stehů, ale i další zdravotní problémy. Útočník byl potrestán dvouletou podmínkou a zaplacením odškodného ve výši 15 314 eur.

Přestože se odsouzený přímo v soudní síni Nauzetovi omluvil a oba muži si potřásli rukou, dnes již bývalý fotbalista prohlásil, že incident prakticky ukončil jeho kariéru, byť oficiálně pověsil kopačky na hřebík až v první den letošního roku.

"Jeho omluvu jsem přijal. Už bylo na čase, aby se celý případ uzavřel. Teď si chci užívat život s rodinou a být šťastný. Byly to dva roky utrpení, má kariéra v podstatě skončila a velké procento viny na tom má tento incident. Hodně mě ovlivnil. Ale život jde dál, už se k tomu nechci vracet," prohlásil Nauzet, jehož vedení klubu po zmíněných událostech vyřadilo z kádru a po sezóně se s ním rozloučilo. Následně zkoušel fotbalista ještě štěstí v druholigové Almeríi, kde ale na vlastní žádost v prosinci loňského roku skončil a na začátku toho letošního oznámil konec kariéry.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace