Nejen skvělé zákroky. Ter Stegen už má i dvě gólové asistence

Marc-André ter Stegen (© marca.es)

Marc-André ter Stegen je jistotou mezi třemi tyčemi Barcelony. Německý brankář se ale podílí i na ofenzivě.

Že 27letý Ter Stegen Barcelonu v mnoha zápasech letošní sezóny podržel skvělými zákroky, o tom není pochyb. Navrch přidává ještě nadstavbu v podobě asistencí.

V aktuálním ligovém ročníku už nasbíral dvě, což je stejné číslo, jaké svítí u Frenkie de Jonga, Garetha Balea, Toni Kroose, Joaquína Sáncheze či Dani Pareja. Zatímco v sedmém kole proti Getafe vyslal Ter Stegen Luise Suáreze, v sobotním utkání proti Mallorce využil jeho pobídku Antoine Griezmann.

Ter Stegen je prvním brankářem Barcelony v tomto století, který se takovým způsobem podepsal pod alespoň jeden vstřelený gól. Novodobé statistiky pamatují jen několik gólmanů napříč kontinentem, kteří zaznamenali hned dvě asistence. Jde o Gilleta (Bologna, sezóna 2011/2012), Reinu (Liverpool, 2008/2009), Miranteho (Parma, 2012/2013), Johnssona (Guingamp, 2016/2017), Cuéllara (Sporting, 2015/2016) a Adána (Betis, 2017/2018).

Podívejte se na Ter Stegenovy gólové asistence:

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace