Nejvíce peněz vydělal v Lize mistrů Juventus. Vítězný Real Madrid je až třetí

Real Madrid porazil ve finále Ligy mistrů Juventus, více peněz ale obdržel italský celek (© marca.es)

UEFA dnes zveřejnila rozdělení prémií za účast v Lize mistrů 2016/2017. Pro mnohé překvapivě si na nejvyšší cifru přišel Juventus, poražený finalista.

UEFA celkem uvolnila téměř 1,4 miliardy eur. Největší podíl přistál na účet turínské Staré dámy, a to 110,4 milionu eur. Druhý v pořadí Leicester se může těšit z 81,7 milionu eur a až na třetí pozici se umístil Real Madrid, vítěz soutěže a první klub, který zvedl ušatý pohár nad hlavu ve dvou ročnících po sobě. Blancos inkasují 81,1 milionu eur.

Konto Atlética Madrid nabobtnalo o 60,6 milionu eur, to barcelonské pak o 59,8 milionu eur. Sevilla získala 32,9 milionu eur. Villarreal, který nedokázal přejít přes francouzské Monaco v předkole, se musí spokojit s částkou 10,8 milionu eur.

Proč se šampioni z Madridu ocitli v žebříčku příjmů až na třetí pozici? Může za to takzvaný market pool, tedy variabilní složka prémií, která doplňuje pevně danou část. Market pool tvoří příjmy z televizních práv a jejich hodnoty v jednotlivých zemích. V této oblasti je na tom Anglie jednoznačně nejlépe, což vysvětluje umístění Leicesteru na druhém místě. Roli hrají i výsledky v Lize mistrů a v předchozím ligovém ročníku.

V Evropské lize si nejlépe vedl její vítěz Manchester United. Z celkové částky 400 milionů eur ukrojil 44,5 milionu eur. Mezi zástupci La Ligy vydělala nejvíce Celta Vigo, a to 17 milionů eur, Athletic 9,5 milionu eur a Villarreal přidal k odměně z Ligy mistrů dalších 9,4 milionu eur za účast v Evropské lize.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace