Obsazeno. Všechny kluby La Ligy už mají trenéra

Diego Simeone (© as.com)

Zatímco kádry jednotlivých účastníků nadcházejícího ročníku La Ligy se teprve formují, všechny kluby už mají vyřešenou otázku trenéra.

Pětapadesát procent z nich, tedy jedenáct z dvaceti, se rozhodlo pro pokračování stejných lodivodů, kteří dokončili sezónu 2017/2018. Naopak devět celků nabídne na lavičce novou tvář.

Nejdelší dobu se čekalo na obsazení uvolněného postu v Realu Madrid. Julen Lopetegui podepsal v klubu smlouvu na tři roky a tím uzavřel dvacítku trenérských jmen La Ligy 2018/2019. Lopetegui bude na Bernabéu pobírat roční plat 6 milionů eur, což je sice dvojnásobek oproti mzdě v reprezentaci, ale zároveň výrazně méně než v případě trenérů Atlética Diega Simeoneho (14 milionů eur) či Barcelony Ernesta Valverdeho (12 milionů eur). Baskův předchůdce Zinédine Zidane si přišel na 10 milionů eur za sezónu.

Valverde bude chtít navázat na dobrou první sezónu v Barceloně s důrazem na lepší působení v Lize mistrů. Diego Simeone je nejdéle sloužícím trenérem v jednom klubu, v Atléticu načne osmý rok. Přibližuje se mu jen José Luis Mendilibar, jenž vede Eibar od ročníku 2015/2016.

Marcelino splnil cíl ve Valencii, stejně tak Calleja ve Villarrealu, Setién v Betisu či Bordalás v Getafe. Naopak Sevillu převzal dosavadní trenér Girony Pablo Machín, na lavičku na stadionu Montilivi usedne Eusebio.

Espanyol najal Rubiho, jemuž se dařilo v Segundě, Real Sociedad strůjce úspěchu Leganésu Garitana. Celta zariskovala a přivedla La Ligou neprověřeného Mohameda. Alavés pokračuje s Abelardem, Levante s Pacem Lópezem. Athletic zvolil Berizza v naději, že mužstvo pozvedne. Leganés přitáhl zpět do Španělska Pellegrina. Pokud jde o nováčky, tak spojení Valladolid a Sergio a Rayo a Míchel setrvala, zatímco Huesca dala důvěru mladému a nezkušenému Leo Francovi.

Trenéři účastníků La Ligy 2018/2019 (nově příchozí jsou uvedeni kurzívou):

Barcelona  Valverde
Atlético Simeone
Real Madrid  Lopetegui
Valencia Marcelino
Villarreal Calleja
Betis Setién
Sevilla Machín
Getafe Bordalás
Eibar Mendilibar
Girona Eusebio
Espanyol Rubi
Real Sociedad  Garitano
Celta Vigo Mohamed
Alavés Abelardo
Levante Paco López
Athletic Berizzo
Leganés Pellegrino
Rayo Vallecano  Míchel
Huesca Leo Franco
Valladolid Sergio

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace