Pepinazo. Leganés senzačně vyřadil Real Madrid z poháru

Leganés dobyl Bernabéu (© marca.es)

Fanoušci Realu Madrid prožili další večer plný zklamání. Královský klub se překvapivě loučí s Copa del Rey již po čtvrtfinále, v němž nestačil na Leganés.

Pepinazo, výraz odkazující na přezdívku Pepineros (Okurky), ovládl po konečném hvizdu všechna španělská média. Přestože šel Leganés do odvety na Bernabéu se ztrátou 0-1 z úvodního utkání, dokázal na slavném stánku triumfovat 2-1 a poprvé v historii postoupit do předposlední fáze soutěže a zároveň se stát prvním týmem v Královském poháru, který první domácí střetnutí s Realem Madrid prohrál, a přesto postoupil.

"Je to velká radost a čest. Ještě jsme nic nedokázali, ale povedlo se nám potěšit všechny fanoušky Leganésu. Poprvé jsme vyhráli na Bernabéu proti skvělému soupeři, nejlepšímu týmu Evropy. Na tuto noc nikdy nezapomene. Bylo to krásné, ale postupy do Segundy a Primery byly pro klub důležitější. Toto je ten třešnička na dortu, kterou si můžeme naplno užít," shrnul pocity celého týmu jeho kapitán Martín Mantovani.

Jen dvakrát v letošní sezóně Real Madrid v prvním poločase nevystřelil na branku, a to v obou utkáních čtvrtfinále Copa del Rey proti Leganésu. I proto byl Zinédine Zidane hodně nespokojený: "S prvním poločasem, jaký jsme předvedli, nemůžeme postoupit. Výsledek je logický, protože soupeř hrál svoji hru, my ne. Neúspěch je moje zodpovědnost. Jsem zklamaný, ale budu i nadále pracovat. Jsem naštvaný sám na sebe, ne na hráče, kteří běhali a snažili se. Momentálně slabší výkonnost některých z nich je součástí fotbalu."

Francouzský kouč Realu Madrid přiznal, že o jeho osudu může rozhodnout dvojzápas Ligy mistrů proti PSG: "Samozřejmě, v něm budu hrát o místo. Hrajeme v Lize mistrů o vše. Copu jsme ztratili a v lize máme velkou ztrátu."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace