Pět magických minut stačilo Athleticu k výhře na hřišti Panathinaikosu

Radost baskických Lvů (© marca.es)

Více srdce a odhodlání než fotbalového umu předvedli fotbalisté Athleticu v prvním zápase čtvrtého předkola Evropské ligy na půdě Panathinaikosu, kde zvítězili 3-2.

Jak rychle se může vše změnit. Athletic nehrál dobře, nedokázal držet balón, nebyl nebezpečný. Hrál si s ohněm a ve chvíli, kdy měl nejblíže k tomu, aby se hodně bolestivě spálil, dokázal skóre třemi rychlými góly otočit a nakročit do Evropské ligy, která se mu přitom v jednu chvíli hodně vzdálila.

Ale takový je fotbal. Lod v prvním a Bryan Cabezas deset minut po začátku druhého poločasu poslali řecký celek do překvapivě komfortní, ale zasloužené dvoubrankové výhody. Ziganda zareagoval nasazením Williamse a přišly chvíle Athleticu.

V 68. minutě snížil po centru Muniaina hlavičkující Aduriz, aby o chvíli později vyrovnal De Marcos. Rychlý sled událostí pokračoval. Faul na Williamse - penalta. Tu proměnil Aduriz. Lvům stačilo pět magických minut, aby ztracený zápas otočili ve svůj prospěch a připravili si do odvety náskok, který by už neměli promarnit.

Sestavy:

Panathinaikos: Vlachodimos; Nuno Reis, Koutrombis, Moledo, Hult; Bryan Cabezas (84. Donis), Zeca, Kourbelis, Lod; Altman (51. Luciano) a Guillermo Molins (72. Chatzigiovanis).

Athletic: Iago Herrerín; De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga; Beñat (77. San José), Vesga, Lekue (57. Williams), Raúl García, Muniain (84. Susaeta) a Aduriz.

Branky: 29. Lod, 55. Cabezas - 68. a 74. (pen.) Aduriz, 71. De Marcos.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace