Piqué potvrdil, že zůstává ve španělské reprezentaci. Arbeloa ho zkritizoval

Gerard Piqué (© marca.es)

Gerard Piqué se nakonec reprezentačního dresu Španělska nevzdá. Samotný fotbalista dnes potvrdil, že i přes nedávná slova o možném odchodu v národním týmu zůstává.

Piqué byl ochotný se s reprezentací rozloučit, pokud by byl někým ze svazu či trenérem považovaný za problém kvůli podpoře osamostatnění Katalánska od zbytku země. Na dnešní tiskové konferenci oznámil, že nevyhoví fanouškům, kteří jej na tréninku vypískali a požadovali, aby už červené triko neoblékal.

"Národní tým a všichni lidé ze svazu jsou jako moje rodina. Chci pokračovat kvůli nim. Proto jsem se rozhodl v reprezentaci zůstat. Není příjemné poslouchat pískot a nadávky od fanoušků, ale věřím, že se situace změní. Nebudu ustupovat. Prostřednictvím dialogu a vzájemného respektu může být vše uvedeno na pravou míru," vrátil se Piqué k emotivnímu rozhovoru ze začátku týdne, kdy odsoudil tvrdý zásah španělské policii proti voličům v referendu o nezávislosti Katalánska.

"Jsem hrdý na to, že jsem členem španělské reprezentace. Nikdo nemůže pochybovat o mé oddanosti, to mě bolí. Jsme fotbalisté, ale také lidé. Chápu, že někteří hráči nechtějí mluvit o politice, protože je to otrava. Ale já jen chtěl, abychom mohli svobodně hlasovat."

Do Piquého se pustil Álvaro Arbeloa, bývalý obránce Realu Madrid, klubu, který Piqué prostřednictvím Twitteru často popichuje: "Jak je jednoduché neprokazovat někomu respekt a pak se ho sám dožadovat. Kdo seje vítr, sklizí bouři."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace