Počet prodaných permanentek v Segundě překročil 200 tisíc

Fanoušci Sportingu (© marca.es)

Nejen La Liga láká fanoušky, nemalým počtem věrných příznivců se může pochlubit i Segunda División, druhá nejvyšší soutěž, jejíž účastníci prodali pro letošní sezónu už 201 150 permanentek.

Pod vysokým číslem je podepsáno 20 z 22 klubů hrajících Segundu, neboť na zápasy rezervních mužstev prvoligistů Barcelony B a Sevilly Atlético se sezónní vstupenky neprodávají, jsou automaticky součástí permanentek na první tým.

Největší hlad po druholigovém fotbale je v Asturii, Sporting nahlásil 24 300 pravidelných příznivců a celé Segundě dominuje, třetí Real Oviedo 17 000. Mezi celky z tohoto regionu se vklínila druhá Zaragoza s 21 100 předplatiteli.

Na opačném konci najdeme Lorcu (3 800 prodaných sezónních vstupenek), Alcorcón (2 500) a Reus (2 000). U posledních dvou jmenovaných je to dáno i nízkou kapacitou stadionu okolo 5 tisíc míst.

Pokud jde o ceny, tak nejhlouběji do kapsy musejí sáhnout milovníci Osasuny, které permanentka na hlavní tribunu přijde na 245 eur. Zaragoza nastavila cenovku na 198 eur, Valladolid na 180. Naproti tomu Lorca žádá jen 80 eur.

Počet prodaných permanentek jednotlivých klubů Segunda División pro sezónu 2017/2018:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace