Pravidla nejsou spravedlivá, zlobí se Leganés kvůli Braithwaiteovi. O pomoc žádá svaz

Martín Ortega (© as.com)

Ředitel Leganésu Martín Ortega se ohradil proti pravidlu, kvůli kterému přišel klub o klíčového útočníka Martina Braithwaitea.

Dánského reprezentanta koupila Barcelona za 18 milionů eur, což byla výše hráčovy výkupní klauzule. S Leganésem Katalánci nejednali, Okurky tak nedostaly možnost Braithwaitea udržet. Barcelona využila výjimky, která jí dala možnost získat posilu mimo přestupové okno kvůli dlouhodobému zranění Dembélého.

"Současná pravidla jdou proti regulérnosti soutěže a proti právu, aby všechny kluby mohly soupeřit za stejných podmínek. Je to takřka nenahraditelná ztráta, ale uděláme vše, abychom se to pokusili vyřešit. Museli jsme se ozvat, protože nás to poškodilo obrovským způsobem. Vůbec toto pravidlo nechápeme. Není možné, aby klub, kterému se zraní hráč, jednostranným rozhodnutím ze sta procent přenesl tento problém na Leganés. Pochopili bychom, kdyby tak Barcelona učinila formou jednání o přestupu, ale na takto - zaplacením výkupní klauzule," čertil se Ortega krátce poté, co byl přestup 28letého forvarda potvrzen.

"Barcelona pravidel využila, Leganés jimi byl poškozen," doplnil Ortega, jenž Braitwaiteovi nic nevyčítá. "Zachoval se jako džentlmen. I když věděl, k čemu dojde, tak včera naplno trénoval a riskoval zranění. Po celou dobu v Leganésu byl skvělým profesionálem. Přejemu mu jen to nejlepší."

Na závěr Ortega potvrdil, že klub se obrátil na Španělský fotbalový svaz s žádostí, aby mu bylo povoleno získat náhradu: "Před dvaceti minutami hráč složil svoji výkupní klauzuli a hned jsme požádali svaz o výjimku. Čekáme na odpověď. Pokud bychom nevěřili v úspěch, ani bychom to nezkoušeli."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace