Preview 2. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

La Liga nabídne druhé kolo, které je rozděleno do tří dnů.

V pátek se netradičně bude hrát rovnou na dvou stadionech. Granada přivítá v derby Sevillu a také mezi Levante a Villarrealem půjde o regionální duel.

Na sobotu si Osasuna pozvala Eibar, Real Madrid Valladolid, Getafe Athletic a Celta Vigo Valencii.

Čtyři střetnutí jsou v plánu na neděli, kdy Mallorca hostí Real Sociedad, Alavés Espanyol, Leganés v derby Atlético a Barcelona Betis, který vloni dokázal Camp Nou dobýt.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20:00.

 
23.08.19 20:00 Granada -:- Sevilla

Na Los Cármenes se po dvou letech znovu půjde na prvoligový fotbal, a to rovnou na andaluské derby mezi Granadou a Sevillou, celky, které sice jsou regionálními soky, ale zároveň k sobě mají blízko.

Vždyť hned šest fotbalistů Granada má minulost v táboře soupeře - Martínez, Bernardo, Eteki, Rodri, Carlos Fernández a Víctor Díaz. Z Granady si naopak do Sevilly přenesli zkušenosti Pozo a Nolito. 

Dnešní soupeře spojuje i povedený výkon z prvního kola. Granada se vrátila do La Ligy remízou z půdy Villarrealu, Sevilla vyhrála na hřišti Espanyolu. Neyder Lozano a Álex Martínez nenastoupí za domácí, zatímco hosté nechali v Seville Poza a Dabbura. Po trestu mohou počítat s Banegou.

23.08.19 22:00 Levante -:- Villarreal

Levante vstoupilo do ligy prohrou na Mendizorroze, proto chce v úvodním domácím mači proti Villarrealu zvítězit, aby se hned v srpnu nedostalo do problémů.

Villarreal se musel na Estádio de la Cerámica spokojit s remízou s nováčkem Granadou a utkání ukázalo, že pozměněná obrana bude potřebovat čas, aby začala fungovat na sto procent.

Debutovat ve žlutém dresu může Alberto Moreno, jinak ale budou základní sestavy obou týmů vycházet z těch, které nastoupily před týdnem.

24.08.19 17:00 Osasuna -:- SD Eibar

Stadion El Sadar patří mezi klasické stánky La Ligy, kde se žádný soupeř necítí před těsnými tribunami dobře. V sobotu okusí tento pocit Eibar.

Baskové potřebují zapomenout na úvodní ligovou prohru a předvést lepší výkon. Osasuna se naopak vrátila do nejvyšší soutěže cennou výhrou z půdy Leganésu, kde vloni nedokázal vyhrát nikdo z velké trojky Barcelona, Real Madrid a Atlético.

Osasuna nemusí řešit žádné absence, Arrasate má k dispozici všech 23 členů prvního týmu. Eibaru se vrací důležitý středopolař Diop. Cote a Burgos mají stopku kvůli zdravotním problémům.

24.08.19 19:00 Real Madrid -:- Real Valladolid

Real Madrid čeká první domácí ligový duel sezóny a bude v něm muset udělat úvodní krok k udobření si fanoušků. V minulé sezóně totiž ztratil naději na úspěch ve všech soutěžích právě v utkáních na Bernabéu.

Stánek Madriďanů nyní prochází rekonstrukcí a ta se očekávalo i v týmu, ale opak je pravdou. Real Madrid nakoupil hráče za 300 milionů eur, ale kromě Hazarda vesměs na lavičku. Právě Hazard dnes společně s Brahimem, Asensiem, Marianem, Modrićem a Rodrygem absentuje. 

Soupeřem bude Bílému baletu Valladolid, který nemá v hlavním městě co ztratit, může jen překvapit. Vykartovaný Barba a zranění Alcázar, Luismi a Sandro jsou jeho ztráty, bolestivá je především ta posledně jmenovaného.

24.08.19 21:00 Celta de Vigo -:- Valencia

Valencia se vypravila k nelehkému utkání na půdě Celty Vigo i s Rodrigem Morenem, přestože spekulace o jeho přestupu do Atlética Madrid v posledních dnech ožívají.

Možná tak půjde o poslední start španělského reprezentanta v dresu Netopýrů. Očekává se, že nastoupí v základní sestavě. Naopak Carlose Solera vyřadilo zranění, záložník Coquelin si odpykává trest za penaltový zákrok, který stál Valencii vítězství proti Realu Sociedad.

Celta Vigo vstoupila do ligy prohrou s Realem Madrid a mužstvo ukázalo, že ho čeká ještě hodně práce. Na marodce zůstává Okay, Lobotku tak ve středu pole doprovodí Pape Cheikh, jenž se na tuto pozici sám nabídl. Zápas nabídne zajímavý střet Miny a Maxiho, útočníků, kteří si vyměnili působiště. Druhý jmenovaný ale začne podle všeho na lavičce.

24.08.19 21:00 Getafe -:- Athletic Club

Aritz Aduriz oznámil, že po konci sezóny pověsí kopačky na hřebík, čeká ho tak "turné" po stadionech Primery, kde se představí naposledy. První zastávkou bude Coliseum a na něm Getafe.

Getafe, které před týdnem prohrálo na půdě Atlética Madrid. Účastník Evropské ligy věří, že načne vítěznou sérii právě proti Athleticu. Ale pozor na Lvy, kteří mají na kontě skalp Barcelony. O něj se postaral krásným akrobatickým gólem právě Aduriz.

Veterán bude opět připraven naskočit z lavičky, kdyby věci nešly tak, jak by měly. V základních sestavách se obměny neočekávají, budou podobné těm z prvního ligového kola sezóny.

25.08.19 17:00 Deportivo Alavés -:- Espanyol

Odlišným způsobem vstoupily do ligového ročníku Alavés a Espanyol, které čeká vzájemná bitva v rámci druhého kola.

Baskové si připsali tři body za vítězství nad Levante, zatímco Espanyol po nevýrazném výkonu nestačil na Sevillu. Slabinou se ukázal být útok, kde zatím chybí náhrada za Borju Iglesiase.

Trenér Alavésu Garitano musí řešit problémy v obraně. K dispozici nemá Xima Navarra a Laguardiu, Maripán navíc dnes přestoupil do Monaca. V nominaci Espanyolu je i nejnovější posila Corchia, stejně tak Marc Roca, jenž je stále spojován s možným odchodem do Bayernu.

25.08.19 17:00 Mallorca -:- Real Sociedad

Dobrý dojem zanechala Mallorca v prvním mači po návratu do La Ligy, v němž porazila Eibar. Nyní čeká na baleárský celek další test v podobě zápasu proti Realu Sociedad.

Také Baskové mohou být spokojení, neboť si přivezli bod z horké půdy Mestally, který vybojovali díky pokutovému kopu ze sto první minuty.

Smíšené pocity zažije brankář Moyá, jenž se brance Realu Sociedad postaví klubu, který ho katapultoval do velkého fotbalu. Na debut je připraven Portu. Mallorca můžed představit Kuba a Salibura, byť se očekává, že oba začnou stejně jako Portu na druhé straně na lavičce.

25.08.19 19:00 Leganés -:- Atlético Madrid

Nedělní program druhého hrací týdne La Ligy ozvláštní malé madridské derby, které se odehraje na stadionu Butarque.

Leganés se v něm stejně jako vloni pokusí zaskočit favorizované Atlético. Okurky ale budou muset předvést lepší výkon, než tomu bylo v prvním kole, kdy nestačily na nováčka Osasunu. Atlético naopak těsně udolalo Getafe.

Pokud jde o sestavy, tak Atlético Madrid nemůže využít služeb Lodiho, Correy a Diega Costy, nejistá je účast Saviće. U Leganésu visí otazník nad brankářem Cuéllarem, kterého by mohl zastoupit Juan Soriano. Kouč Pellegrino by mohl sáhnout i k dalším změnám ve snaze o zlepšení herního projevu.

25.08.19 21:00 FC Barcelona -:- Real Betis

Tečku za druhým víkendem plným fotbalu napíší hráči Barcelony a Betisu. Na Camp Nou je výkop naplánován na nedělní jedenadvacátou hodinu.

Mnozí fanoušci mají v paměti loňské střetnutí, které nabídlo parádní podívanou, hromadu branek a nečekanou, ale ne nezaslouženou výhru Andalusanů.

Betis musel nechat v Seville zraněného útočníka Borju Iglesiase a vykartovaného brankáře Joela, v nominaci Barcelony není stejně jako při prohře na San Mamés Lionel Messi. Protože jsou na marodce i další útočníci Luis Suárez a Dembélé, znamená to pro Katalánce citelné oslabení. Největší hrozbou bude pro obranu hostů Antoine Griezmann.

 

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace