Preview 8. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Reprezentační povinnosti byly splněny, fotbalové dění se tak vrací na ligové trávníky. Primera División nabídne osmé kolo.

A to již v pátek, kdy si to Espanyol rozdá s Levante.

V sobotu to bude jiskřit mezi Athleticem a Sevillou i v regionálních soubojích Getafe - Real Madrid a Alavés - Real Sociedad. Nejsledovanějším utkáním kola bude bezpochyby to mezi Atléticem a Barcelonou.

Na neděli jsou v plánu zápasy Eibar - Depor, Girona - Villarreal, Málaga - Leganés a dvou ve formě hrajících týmů Betis - Valencia.

V pondělí si to rozdají v dohrávce Las Palmas se Celtou Vigo.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20 hodin.

 
13.10.17 20:00 Espanyol -:- Levante

Espanyol přivítá v prvním utkání osmého kola Primera División Levante a vítěz utkání získá možnost posunout se v tabulce blíže k pohárovým příčkám, zatímco poražený by se mohl dostat do pozice nebezpečně blízko sestupových vodám.

Pericos se v posledních týdnech prezentovali lepšími výkony než v v samotném úvodu sezóny, byť zejména debakly v derby s Barcelonou zůstává kaňkou. Dobrou zprávou pro Quique Sáncheze Florese je, že musí řešit jen absenci Víctora Sáncheze, Javi López a Marc Navarro mu jsou znovu k dispozici. Z rozhodnutí trenéra Espanyolu nebyli nominovaní Naldo a Álvaro, Hernán Pérez a Piatti se naproti tomu mezi vyvolené vracejí.

Levante se po skvělém vstupu do ligového ročníku muselo v uplynulých dvou kolech smířit s prohrami s Betisem a Alavésem, přičemž samo nevstřelilo ani branku. Na RCDE Stadium proto Granotes chtějí vymazat otazníky, které tyto dva mače vyvolaly. Jason, Samu, Iván a Roger pokračují mimo hru, ale důležitý je návrat Iviho a Lermy po zraněních. První start od úvodní minuty zřejmě čeká na útočníka Nana Mesu.

14.10.17 12:00 Athletic Club -:- Sevilla

Athletic v prvním sobotním zápase osmého kola Primera División vyzve na San Mamés Sevillu. Půjde o střet dvou týmů ve zcela odlišné formě a náladě.

Lvi z Bilbaa nevyhráli šest soutěžních zápasů v řadě a doufají, že potvrdí dobrou statistiku, kterou proti Seville v posledních letech mají. V domácím prostředí ji totiž porazili hned sedmkrát v řadě. Chybí samozřejmě Iker Muniain, jenž je dlouhodobě zraněný.

Sevilla je naopak ve skvělé kondici, svědčí o tom druhé místo za vedoucí Barcelonou i druhý nejmenší počet inkasovaných branek v La Lize. Andalusané zvítězili ve čtyřech z posledních pěti zápasů, jedinou porážku jim připravilo Atlético Madrid. Mercado a Banega v nominaci nejsou, neboť se zdrželi při návratu z plnění reprezentačních povinností.

14.10.17 15:15 Getafe -:- Real Madrid

Sobotní program osmého kola nejvyšší soutěže obohatí malé městské derby mezi Getafe a Realem Madrid, které budou sledovat fanoušci na stadionu Coliseum Alfonso Pérez.

Getafe nedávno pořádně zatopilo Barceloně, která zde s problémy zvítězila o gól, nyní si Azulones věří i při návštěve obhájce titulu. Svěřenci José Bordaláse chtějí dát zapomenout na poslední prohru z Riazoru a znovu bodovat. Bordalás se musí obejít bez pomoci Jeffersona Montera, Shibasakiho, Pacheca a Gorosita, celá čtveřice je na marodce.

Real Madrid postrádá Dani Carvajala, byť jeho návrat po problémech se srdcem se blíží. Mimo hru jsou i Mateo Kovačić, Gareth Bale a Keylor Navas, který si přivezl z reprezentace Kostariky menší šrámy. Mezi třemi tyčemi proto nastoupí Kiko Casilla, v útoku se podle všeho po dlouhé době setká dvojice Benzema a Cristiano Ronaldo. Zvláštní příchuť bude mít střetnutí pro Zinédine Zidana, protože povede Real Madrid v jubilejním stém zápase.

14.10.17 17:30 Deportivo Alavés -:- Real Sociedad

Stadion Mendizorroza bude svědkem druhého baskického derby v sezóně, Alavés si pozval Real Sociedad a společným cílem dnešních soupeřů je získat tři body, které vítěze posunou v tabulce směrem k místům, o nichž sní.

Alavés v prvním utkání pod vedením Di Biasiho uspěl a dobyl cenným vítězstvím 2-0 stadion Levante. Pro Deportivo to byly první body sezóny, i přes úspěch na Ciutat ale zůstává v sestupovém pásmu. To by se však mohlo v pířpadě dalšího triumfu změnit. Laguardia a Héctor jsou zranění. Hráči se mohou těšit na v sezóně poprvé vyprodaný stadion.

Real Sociedad v minulém kole předvedl fanouškům skvělé představení, konečný výsledek 4-4 s Betisem ale nebyl pro Anoetu uspokojující, neboť Erreala nepoznala sladkou chuť vítězství už počtvrté za sebou. Dnes bude Eusebio postrádat důležitý článek zálohy Davida Zurutuzy. Statistika není Realu Sociedad nakloněna, na Mendizorroze prohrál všech pět posledních zápasů.

14.10.17 19:45 Atlético Madrid -:- FC Barcelona

V osmém kole se o vítězi ligového ročníku nerozhoduje, přesto může zápas na stadionu Wanda Metropolitano napovědět, jaký osud letošní La Ligu čeká. Atlético Madrid hostí Barcelonu, a pokud Katalánci na jednom z nejtěžších míst v zemi uspějí, potvrdí tak svou dosavadní suverenitu.

Vždyť Barcelona má jako jediná stoprocentní bilanci, impozantní skóre 23:2 a ve formě hrajícího Lionela Messiho, jenž vyřešil problém Argentiny a poslal ji na Mundial. Ernesto Valverde může využít služeb Andrése Iniesty, jehož zranění nebylo vážné, ale Rafinha, Dembélé a Arda Turan nemohli být povoláni, Aleix Vidal a Paco Alcácer rovněž v nominaci nejsou, a to z rozhodnutí kouče.

Atléticu se na Barcelonu nedaří, Diego Simeone ji ještě v lize neporazil. Zafunguje kouzlo nového stadionu Wanda Metropolitano a pomůže k prolomení bídné bilance? Dobrou zprávou pro Chola je, že nemusí řešit absenci klíčových fotbalistů, Vrsaljka dokáže zastoupit Juanfran. Werner, Augusto a Vietto mezi povolanými nejsou.

15.10.17 11:00 SD Eibar -:- Deportivo La Coruña

Pepe Mel se vrací na stadionu Ipurua, na který nemá dobré vzpomínky. S Alavésem i Rayem Vallecanem zde totiž přišel o možnost postupu, v sezóně 2003/2004 s Alavésem v Segundě, o tři roky později s madridským celkem v Segunda División B.

Nyní je Mel na lavičce Deportiva a přišlo by mu vhod, kdyby na stánku Eibaru prožil pozitivní pocity v podobě výhry, neboť Galicijci potřebují body jako sůl. Na kontě jich mají jen sedm a sestupové pásmo je o jediný níže. Mosquera, Adrián a Rubén jsou ztráty, s nimiž se zkušený lodivod musí vypořádat. K nim se navíc přidal klíčový stoper Schär.

Také Eibar je ale pod tlakem, který jej nutí uspět. Osmnácté místo by v konečném účtování znamenalo sešup do Segundy. Pozice José Luise Mendilibara přesto zůstává pevná a dobrou zprávou pro kouče Eibaru je návrat stopera Gálveze. Další důležití fotbalisté ale stále zůstávají mimo hru, což už tak složitou situaci mužstva nijak neulehčuje.

15.10.17 15:15 Girona -:- Villarreal

Girona hostí v zajímavém utkání Villarreal a pozornost bude upřena zejména na forvardy. Stuani vstřelil tři z šesti branek Girony, na druhé straně vyčnívá Cédric Bakambu s šesti trefami z celkových devíti, ze kterých se Žlutá ponorka radovala.

Nováček soutěže z Katalánska čeká na vítězství od druhého kola, což s sebou přineslo pád až na samotnou hranici sestupových vod. Pokud se do nich nechce Girona potopit, musí začít bodovat. Pablo Machín se musí obejít bez stoperů Alcaly a Muniesy.

Villarreal pod novým koučem Callejou pookřál a před reprezentační pauzou smetl díky hattricku Bakambua Eibar 3-0. Na Montilivi se představí bez zraněné dvojice brankářů Sergia Asenja a Andrése Fernándeze, Marín a Bruno rovněž nejsou mladému trenérovi k dispozici.

15.10.17 17:30 Málaga -:- Leganés

Ještě před reprezentační pauzou bylo utkání proti Leganésu považováno za to, které může ukončit kariéru Míchel na lavičce Málagy. Jenže Andalusané mezitím vyměnili sportovního ředitele a nástupce Arnaua Mario Husillos jako jednu z prvních věcí oznámil, že jeho důvěra v Míchelovy schopnosti zůstane i přes případný neúspěch.

Ten si ale nikdo v klubu nepřipouští, neboť modrobílí potřebují začít sbírat body, zejména v domácím prostředí rovnou po třech. Na kontě totiž mají jediný, což znamená poslední místo v tabulce La Ligy. Ricca, Diego González a Borja Bastón podle všeho nenastoupí, na hrotu se bude spoléhat na Rolana, jednoho z hrdinů zápasu proti Athleticu, v němž Málaga získala dosud osamocený bodík.

Leganés se pohybuje v lepší polovině tabulky a vděčí za to úžasné obraně, která za sedm kol inkasovala jen tři góly a je druhá nejlepší v soutěži. Jedinou nucenou absencí Madriďanů je záložník Omar Ramos, fit je již klíčový stoper Mantonani, byť by mohl začít na lavičce.

15.10.17 19:45 Real Betis -:- Valencia

Tečku za nedělním programem osmého kola Primera División udělají fotbalisté Betisu a Valencii v atraktivním duelu, jemuž by neměly chybět góly a atraktivní fotbal. Vždyť se setkává čtvrtý se třetím týmem, pokud jde o nejvyšší počet nastřílených branek.

Betis naposledy uhrál cenný bod na Anoetě, kde v nejhezčím střetnutí sezóny remizoval 4-4. Pro Verdiblancos to bylo počtvrté v řadě, kdy nepoznali přemožitele. Další úspěch by ještě zvýšil nadšení, které na Villamarínu panuje. Nepomůže k němu zraněná dvojice záložníků Boudebouz a Javi García.

Marcelino García Toral dá důvěru podobné jedenáctce, která před reprezentační pauzou porazila Athletic. I díky výhře 3-2 zůstávají Netopýři neporažení, jako jediní společně s Barcelonou a Atléticem, a usadili se na třetí pozici. Tu si navíc mohou upevnit a odskočit Atléticu, které včera remizovalo s Barcelonou.

16.10.17 20:00 Las Palmas -:- Celta de Vigo

V devátém kole La Ligy zbývá odehrát posledních 90 minut, dresy obléknou v pondělní dohrávce fotbalisté Las Palmas a Celty Vigo. Oba týmy potřebují zabodovat, aby se přiblížily místům, které si před sezónou určily jako cíl.

V případě Las Palmas jde o klidný střed tabulky a dostatečný odstup od bojů o záchranu. To se jim zatím nedaří, neboť jsou právě nad hranicí poslední trojky. Další prohra, která by byla již čtvrtou v řadě, by tak znamenala velké potíže. Dobrou zprávou pro Paka Ayestarána je, že se mu vyprazdňuje marodka. Vitolo a Rémy jsou připraveni nastoupit, Halilović a Samper jsou ve finální fázi léčení, respektive se již zapojili do tréninku, ale k zápasovému zatížení jim ještě krok chybí. 

Celta Vigo se musí obejít bez nejlepšího střelce Maxi Gómeze, jenž si odpykává trest za dosažení pěti žlutých karet. Hugo Mallo a Roncaglia jsou další dvě vynucené a nepříjemné absence. Pokud Celestes zvítězí, mohou si polepšit o jednu příčku, a to na desátou. 

 

Tabulka po 7. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 7 7 0 0 23:2 (+21) 21 V V V V V
2. Sevilla 7 5 1 1 9:3 (+6) 16 V P V V V
3. Valencia 7 4 3 0 15:7 (+8) 15 V V V R R
4. Atlético Madrid 7 4 3 0 12:4 (+8) 15 R V V V R
5. Real Madrid 7 4 2 1 13:6 (+7) 14 V V P V R
6. Real Betis 7 4 1 2 14:11 (+3) 13 R V V V P
7. Leganés 7 3 2 2 5:3 (+2) 11 R V R P P
8. Real Sociedad 7 3 1 3 17:17 (0) 10 R P P P V
9. Villarreal 7 3 1 3 9:9 (0) 10 V P R V V
10. Levante 7 2 3 2 8:10 (-2) 9 P P V R R
11. Celta de Vigo 7 2 2 3 13:11 (+2) 8 R V R P V
12. Getafe 7 2 2 3 9:7 (+2) 8 P V R P V
13. Athletic Club 7 2 2 3 9:9 (0) 8 P R P P V
14. Espanyol 7 2 2 3 7:11 (-4) 8 P V R V P
15. Deportivo La Coruña 7 2 1 4 9:16 (-7) 7 V P V P P
16. Girona 7 1 3 3 6:11 (-5) 6 R P R P P
17. Las Palmas 7 2 0 5 5:13 (-8) 6 P P P V V
18. Eibar 7 2 0 5 3:17 (-14) 6 P P P V P
19. Deportivo Alavés 7 1 0 6 3:10 (-7) 3 V P P P P
20. Málaga 7 0 1 6 4:16 (-12) 1 P R P P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace