Preview čtvrtých zápasů základních skupin Evropské ligy

Williams z Athleticu (© marca.es)

Čtvrtek bude ve znamení zápasů základních skupin Evropské ligy, v nichž začíná odvetná část. Kopačky nazují i fotbalisté tří španělských zástupců.

Slavia - Villarreal, 19:00

Jako první půjde do akce posádka Žluté ponorky, kterou čeká velmi zajímavé utkání z pohledu českých fanouškům, představí se totiž v Edenu proti Slavii. A půjde o první místo ve skupině, neboť oba celky mají na kontě shodný počet pěti bodů.

Pro Villarreal se již stává tradicí, že v základní skupině Evropské ligy trpí. Ani letos tomu není jinak, jediný triumf za tři zápasy znamená, že Villarreal už nemá prostor k chybám, protože Astana o jediný bod zpět je připravena jich využít.

Základní sestava, kterou Calleja vyšle do boje, bude vycházet z té tradiční, pokud dojde ke změnám, tak jen kosmetickým. Asenjo, Andrés, Jaume Costa a Semedo jsou mimo hru. A podobné to bude i u Pražanů, kteří znovu nastoupí s Necidem v útoku. Vytáhlý forvard dělal na Estadio de la Cerámica Villarrealu velké problémy.

Real Sociedad - Vardar, 21:05

Fanoušci půjdou na stadion Anoeta s očekáváním vítězství Realu Sociedad nad prozatím beznadějným Vardarem a mnoha branek v síti soupeře.

Už první zápas s výhrou Basků 6-0 naznačil, že Erreala je podstatně kvalitnějším týmem. K podcenění by nemělo dojít, neboť Real Sociedad ještě nemá nic jisté a ve skupině L potřebuje naplno bodovat, aby udělala důležity krok k postupu do další fáze. Vardar je naproti tomu poslední s hrozivým skóre 1:14 a nulou bodů na kontě.

Největší novinkou z tábora domácích je návrat dvojice Illarramendi a Zurutuza, naopak Rubén Pardo a Carlos Vela se mezi vyvolené do nominace neprotlačili. Základní sestava dozná několika změn, v jádru ale bude vycházet z té, která nastupuje obvykle.

Athletic - Östersunds, 21:05

V nejobtížnější situaci ze španělských klubů je v Evropské lize Athletic, který se jako jediný nachází mimo postupovou dvojici. Pokud dnes Lvi nezvládnou utkání proti Östersundsu vítězně, pak mohou dát soutěži vale.

Pouhé dva body, čtyři od postupového místa, a bídné výkony, to je vizitka Athleticu v letošní Evropě. Švédové naopak skupině L dominují se ziskem sedmi bodů a bez jediné porážky. V posledním střetnutí se na hřišti Östersundsu zrodila remíza 2-2.

Ziganda, jehož pozice začíná být mnohými zpochybňována, musí poskládat sestavu bez zraněných De Marcose, Muniaina a Yeraye. Znovu fit je Balenziaga, nic tak kouči Athleticu nebrání, aby v honbě za nadějí a zvratem nepříjemného vývoje nasadil to nejlepší, co má k dispozici.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace