Preview druhých zápasů šestnáctifinále Evropské ligy

Sevilla nastoupí doma (© marca.es)

Tři španělské kluby usilují o postup v šestnáctifinále Evropské ligy, na pořadu jsou odvetné zápasy.

Espanyol - Wolverhampton Wanderers, 18:55

Nejhorší výchozí pozici má Espanyol, který v Anglii schytal debakl 0-4, a pokud se nestane nic mimořádného, se soutěží se dnes rozloučí.

Katalánci museli v minulé sezóně bojovat do posledního ligového kola a následně projít předkolem, aby se po 12 letech dostali do základní skupiny evropské soutěže. Jenže problémy v lize postavily Evropskou ligu na vedlejší kolej.

Mač je proto potřeba využít k důstojné rozlučce a nabrání morálních sil do konce ligové sezóny. Abelardo dá znovu šanci některým členům širšího kádru. Mimo jsou Raúl de Tomás, Iturraspe, Bernardo a Marc Roca.

Ajax Amsterdam - Getafe, 21:00

Naopak až nečekaně dobře si vedlo v prvním střetnutí Getafe, když na Coliseu deaktivovalo Ajax a vyhrálo 2-0.

Jestliže velmi nadějná pozice vyústí v postup, půjde o další důkaz, jak výjimečný rok Azulones prožívají. V lize atakují příčky pro Ligu mistrů a v Evropské lize se mohou propracovat mezi 16 nejlepších.

José Bordalás nebude příliš měnit tradiční jedenáctku, byť dílčí úpravy nelze vyloučit. Kouč Getafe nemusí řešit žádnou absenci, naopak Ajax nemůže nasadit Tagliafica, Ziyecha a Nerese, vrací se Promes.

Sevilla - Cluj, 21:00

Až dnešní odveta proti Cluji určí hodnotu remízy 1-1 z úvodního zápasu. Do lepší situace staví Sevillu, která však v letošní sezóně fanoušky na Pizjuánu už několikrát zklamala.

Nyní je ale posílena jednoznačnou výhrou ze hřiště Getafe, která ji vrátila na třetí pozici v lize. Zlepšenou formu chtějí Nervionenses potvrdit i v Evropské lize.

Vaclík je sice v nominaci, jeho koleno ale bude trenér Lopetegui šetřit a nastoupí Bono. Vrací se křídelník Nolito a záložník Fernando.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace