Preview: Marseille - Atlético

Finále Evropské ligy (© marca.es)

V Lyonu se dnes odehraje první z letošních finálových zápasů kontinentálních soutěží. Marseille v bitvě o pohár pro vítěze Evropské ligy poměří síly s Atléticem.

Zatímco Atlético Madrid má stále v paměti dva nedávné triumfy v soutěži, Marseille ani jiný francouzský klub nikdy v Evropské lize či Poháru UEFA netriumfoval. Bude se dnes přepisovat historie? Nebo Atlético potvrdí, že finále umí?

Pod Diegem Simeonem bojovali Madriďané v sedmi finálových mačích, z toho čtyřikrát úspěšně. Gabi sice označil s horkou hlavou po vyřazení z Ligy mistrů Evropskou ligu za "sra.ku", Atlético ale i ve druhé nejprestižnější evropské soutěži našlo chuť a touhu po trofeji. Ta by byla symbolickým zakončením éry Fernanda Torrese. Jedna z klubových legend po sezóně Atlético opustí a lepší rozlučku než vítěznou by si nemohla přát.

Torres ale i tentokrát začne na lavičce, v útoku dostanou přednost Griezmann a Diego Costa. Simeone nemusí řešit žádné podstatné absence, Vitolo i Giménez stihli doléčit šrámy a jsou připraveni nastoupit.

Marseille je nebezpečná zejména díky schopnostem Payeta a Thauvina. Svalové potíže hlásí dvojice Rolando a Mitroglou, byť by utkání mohli stihnout.

Výkop je v Lyonu naplánován na 20:45, rozhodčím bude Nizozemec Björn Kuipers.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace