Preview pátých zápasů základních skupin Evropské ligy

Villarreal cestoval do Astany dlouho, ale pohodlně (© marca.es)

Pozornost fotbalového kontinentu dnes bude patřit Evropské lize, do předposledního kola základních skupin zasáhnou i španělští zástupci.

Astana - Villarreal, 17:00

Jako první vyběhnou na trávník hráči Villarrealu, a to netradičně už v 17 hodin v Astaně, kam cestovali devět hodin luxusním letadlem. Žluté ponorce patří role favorita a lídra skupiny A, Astana je však na dosah jediného bodu.

Pokud dnes Callejovi svěřenci zvítězí, zajistí si postup do další fáze. Spolehnout se můžou na skvělou formu, pod vedením nového kouče pravidelně vítězí a ještě nepoznali porážku. Neočekává se, že by základní sestava doznala mnoha změn oproti té klasické.

Domácí postrádají Kleinheislera, zatímco hosté se musejí obejít bez Asenja, Andrése, Semeda, Castilleja a Cherysheva.

Athletic - Hertha, 19:00

Když Athletic v prvním utkání skupiny urval díky skvělému výkonu brankáře Iaga Herrerína bod z horké berlínské půdy, zdálo se to jako dobrý začátek v Evropě. Jenže poté šly výsledky Lvů dolů a nyní, kdy se oba kluby střetnou na San Mamés, je situace podstatně nepříjemnější.

Athleticu patří ve skupině J až třetí pozice, avšak stále ve vše ve vlastních rukách. Pokud dnes uspěje, posune se na postupovou pozici. Núñez, Beñat, Yeray a Muniain u toho nebudou, dobrou zprávou je naopak návrat Óscara de Marcose do zápasové nominace.

Hertha nemůže využít služeb českého reprezentanta Daridy, k dispozici nejsou německému celku ani Stark, Stocker a Schieber.

Rosenborg - Real Sociedad, 19:00

Nejpohodlnější pozici ze zástupců La Ligy si v Evropské lize vytvořil Real Sociedad, jemuž stačí z trávníku Rosenborgu bod, aby si zajistil postup.

V Evropě již klasická výměna De la Belly za Kévina bude jednou ze změn v základní sestavě Eusebia. Také Aritz si dělá zálusk na start od úvodní minuty. Zubeldia nahradí Zurutuzu, jenž vypadl z nominace kvůli zdravotním problémům. Mimo hru pokračuje Agirretxe.

Stamneströ je absencí domácího celku, který potřebuje zvítězit, aby si uchoval naději na pokračování v Evropě i na jaře. Rosenborg má na kontě čtyři body, zatímco Real Sociedad devět a vedoucí Zenit Petrohrad ještě o jeden více.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace