Preview prvních zápasů osmifinále Evropské ligy

Athletic se postaví Marseille, týmu, který pomohl složit Andoni Zubizarreta (© marca.es)

Čtvrtek bude jako obvykle patřit v pohárovém týdnu Evropské lize, na pořadu jsou první osmifinálové duely. Čest Španělska budou hájit Atlético a Athletic.

Atlético - Lokomotiv Moskva, 19:05

Atlético Madrid je možná největším favoritem na celkový triumf v soutěži, po Kodani se mu do cesty připletl ruský Lokomotiv Moskva. V prvním zápase budou mít výhodu domácího prostředí Španělé.

A jde o hodně. V ruské zimě se nikdy nehraje zástupcům La Ligy lehce, proto se od Madriďanů očekává, že si vytvoří dobrou výchozí pozici, aby v odvetě netrpěli. Atlético poznalo sílu Murphyho zákonů. Před týdnem pustilo brankářskou dvojku Moyu do Realu Sociedad a nyní se mu zranila jednička Oblak... Mezi třemi tyčemi proto bude muset zaskočit neprověřený Werner. Zbytek základní sestavy bude vycházet z té obvyklé.

Lokomotiv se představí na Wanda Metropolitano bez Ariho a Farfána. Hodně pozornosti budou muset domácí věnovat ve formě hrajícímu Manuelu Fernandesovi, který je fanouškům La Ligy dobře známý.

Olympique Marseille - Athletic, 21:00

Velmi náročných devadesát minut čeká na Athletic, a to v podobě utkání na hřišti Olympique Marseille. Francouzi ještě letos v Evropě na stadionu Vélodrome nepoznali přemožitele.

A pokud se naplní papírové předpoklady, nestane se tak ani dnes. Athletic není v ideální formě, v lize stále tápe, a přestože v Evropské lize ukazuje svou lepší tvář, favoritem jsou domácí. Mikel Rico a Iker Muniain v nominaci nejsou, vrací se jen Balenziaga.

Marseille nabízí kvalitu na hřišti, a sice v podobě Thauvina, Payeta, Ramiho či Mandandy, i ve vedení, kde v roli sportovního ředitele úspěšně působí Andoni Zubizarreta, jenž v minulosti pozvedl Athletic i Barcelonu a to samé se mu daří i v Marseille.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace