Preview prvních zápasů šestnáctifinále Evropské ligy

Coliseum přivítá slavný Ajax (© marca.es)

Čtvrtek bude ve znamení Evropské ligy, první zápasy šestnáctifinále čekají i tři španělské zástupce.

Getafe - Ajax Amsterdam, 18:55

Hodně nemilosrdný byl los k Getafe, které narazí na Ajax Amsterdam, senzaci loňské Ligy mistrů. 

Pro Azulones půjde o těžký a důležitý test, protože v letošním ročníku La Ligy se drží na třetím místě a sami tak jsou adeptem na miliony z nejprestižnější klubové soutěže. Přestože do dvojzápasu půjdou jako outsider, absence Ajaxu šance Španělů zvyšují.

Na Coliseum totiž hosté vyběhnou bez brankáře Onany a také Nerese, Promese, Veltmana, Labyada či Mazraouiho. Getafe naopak žádné podstatné problémy při skládání týmu řešit nemusí.

Cluj - Sevilla, 18:55

Sevilla začne dobrodružství v play-off Evropské ligy na venkovním hřišti, a sice na půdě rumunské Cluje.

Andalusané věří, že je jejich oblíbená soutěž vrátí na správnou kolej, ze které sjeli v lize, kde se jim přestalo dařit. Výsledek v Evropě bude důležitý - možná i klíčový - pro budoucnost Julena Lopeteguiho, jehož pozici oslabila série slabých výsledků a nevýrazná hra.

Cluj je doma silná, fyzický a tvrdý styl nemusí Seville vyhovovat. Neočekává se, že by Lopetegui výrazně obměnil základní jedenáctku. Bude vycházet z té ligové.

Wolverhampton Wanderers - Espanyol, 21:00

Vždy zajímavé měření sil mezi Premier League a La Ligou nabídne souboj Wolves - Espanyol.

Rozdíl je, v jaké náladě do něj každý z týmů půjde. Zatímco Wolves znovu útočí v domácí soutěži na pohárové příčky, Espanyol bojuje v lize o přežití, což tak trochu odsouvá Evropskou ligu na vedlejší trať.

To se může promítnout i do základní jedenáctka, do níž Abelardo pravděpodobně začlení několik jmen, která do ní obvykle nepatří. Kvůli zranění není k dispozici klíčový útočník Raúl de Tomás.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace