Preview prvních zápasů základních skupin Evropské ligy

Na Anoetě je kvůli rekonstrukci dočasná tribuna (© marca.es)

Zatímco poslední dva dny patřily Lize mistrů, čtvrtek je tradičně věnován zápasům Evropské ligy. Zasáhnou do nich i tři španělské celky.

Villarreal - Astana, 19:00

Villarreal ve třetím kole Primery ukázal výrazně lepší tvář než v předešlých dvou zápasech a poprvé v sezóně skóroval a vyhrál. Nyní chce Žlutá ponorka převést zlepšený výkon i do Evropské ligy, kde jí čeká role favorita v souboji s Astanou.

Mužstvo Frana Escriby vloni vypadlo v Evropské lize v šestnáctifinále s AS Řím, letos má ambice vyšší. To by měla dokázat i dnešní sestava, která se nebude příliš lišit od té ligové. Mimo hru ale stále pokračují Sergio Asenjo, Andrés, Bruno Soriano a Adrián. Naopak po sedmi měsících by si mohl zahrát uzdravený Cheryshev.

Astana je pro španělské fanoušky velkou neznámou, na Estadio de la Cerámica může jen překvapit.

Hertha - Athletic, 21:05

Také Athletic doufá v lepší sezónu v evropských pohárech, než tomu bylo vloni. Prvním soupeřem stojícím Lvům v cestě je německá Hertha Berlín.

V dresu domácího účastníka Bundesliga zaujme jméno Daridy, český reprezentant by neměl chybět v základní sestavě a měl by být motorem záložní řady.

Ziganda nechal v Bilbau zraněného Óscara de Marcose, z vlastního rozhodnutí pak Beñata a Unaie. Mezi tři tyče se oproti lize, kde obvykle chytá Kepa, postaví Iago Herrerín. Ziganda začne s mírnou rotací fotbalistů, pouze na lavičce by tak mohl začít Susaeta, případně Balenziaga.

Real Sociedad - Rosenborg, 21:05

Real Sociedad začné patnáctý ročník v evropských pohárech střetnutím proti Rosenborgu Trondheim, které začne na Anoetě pět minut po deváté večerní hodině.

Půjde o evropskou premiéru kouče Eusebia Sacristána, také řada fotbalistů pocit účasti v pohárech nepoznala. Pouze Rulli, Carlos Martínez, Íñigo, Agirretxe, Prieto, Vela, Pardo, Canales, Zurutuza a De la Bella pamatují rok 2014, kdy Erreala v předkole Evropské ligy při své poslední účasti v kontinentálních soutěžích prohrála s Krasnodarem. Iñigo dnes nastoupit nemůže, podobně jako Raúl Navas, Oyarzabal a Carlos Martínez.

Realu Sociedad patří v duelu s Rosenborgem role favorita. Norský celek míval v Evropě solidní renomé, jenže v posledních letech spíše paběrkuje.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace