Preview: Real Madrid - PSG

Real Madrid versus PSG (© marca.es)

Do osmifinále Ligy mistrů zasáhne první španělský zástupce, a sice Real Madrid, který v ostře sledovaném duelu vyzve PSG.

Půjde o atraktivní souboj dvou mužstev, která mají společné nejvyšší ambice, ale rozdílnou formu i minulost. Když bylo PSG v roce 1970 založeno, vitríny Madriďanů již zdobilo pět trofejí pro nejlepší klub Evropy. Ale z minulosti se žít nedá a přítomnost ukazuje francouzského zástupce v lepším rozpoložení.

PSG v pohodě kráčí za ligovým titulem a jako další metu má právě ušatý pohár. Real Madrid domácí soutěž odepsal, vypadl i z Copa del Rey a Liga mistrů je tak poslední nadějí, aby se sezóna mohla po jejím skončení označit za úspěšnou. Na trávníku stadionu Bernabéu budou dnes večer pobíhat fotbalisté v hodnotě 1,2 miliardy eur.

Obhájce trofeje nasadí obvyklou jedenáctku s jedinou výjimkou. Tou bude Nacho na pozici pravého beka, kde zaskočí za Dani Carvajala, jenž je v trestu. Na marodce je Ceballos. Hodně pozornosti bude upřeno na útočné trio BBC, od něhož se právě v Lize mistrů očekává návrat k dřívější formě.

PSG bude jako obvykle spoléhat na bývalou oporu Barcelony Neymara, po jehož boku vyzrál Mbappé a už i Brazilcovy spory s Cavanim se zdají jako minulost. Stejně Unai Emery stejně jako Zinédine Zidane postrádá jediného hráče - záložníka Mottu.

Míč bude v hlavním městě Španělska uveden do pohybu v tradičním čase 20:45, rozhodčím bude Ital Gianluca Rocchi.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace