Preview šestých zápasů základních skupin Evropské ligy

Bude Aduriz postupovým hrdinou, kterého Athletic hledá? (© marca.es)

Po dnech věnovaných Lize mistrů přichází čas Evropské ligy, která šestými zápasy uzavře základní skupiny. V akci nebudou chybět tři španělští zástupci.

Villarreal - Maccabi Tel-Aviv, 19:00

Villarreal hostí izraelský Maccabi Tel-Aviv s vědomím, že již má zajištěný postup z prvního místa a soustředí se zejména na víkendový duel proti Barceloně.

To je jasně patrné ze zápasové nominace, ve které není v podstatě žádný klíčový fotbalista. Jedenáctka, kterou Javi Calleja vyšle na trávník, se bez nadsázky dá označit za rezervní mužstvo. Jen přítomnost Adriána, Rukaviny, Fornalse či Triguerose bude připomínat sestavu, která nastupuje v lize.

Maccabi dosud získalo jediný bod a v tabulce skupiny A je na poslední pozici. Dokáže na Estadio de la Cerámica překvapit, nebo Villarreal splní roli favorita?

Real Sociedad - Zenit Petrohrad, 21:05

Zajímavější duel uvidí Anoeta, kde si to Real Sociedad a Zenit Petrohrad rozdají v přímým souboji o první místo skupiny L.

Ve výhodnějším postavení jdou do zápasu hosté, kterým stačí remízový výsledek. Pokud je chce Erreala přeškočit, musí dnes zvítězit. I proto se Eusebio chystá nasadit silnou základní sestavu, ve které by neměli chybět největší opory v čele s Xabi Prietem, Oyarzabalem či Willianem José. Agirretxe není k dispozici.

Také Zenit chystá silnou jedenáctku, což v San Sebastiánu slibuje atraktivní podívanou. V prvním vzájemném mači vyhrál ruský celek 3-1. Jak tomu bude dnes?

Zorya Luhansk - Athletic, 21:05

Jako jediný ze španělských mužstev nemá postup zajištěný Athletic, byť k němu nemá daleko. Stačí neprohrát na hřišti Zorye a Baskové se budou radovat.

Výhra domácích by naopak znamenala, že to budou oni, kdo přezije v pohárové Evropě. Athletic má outsiderovi co vracet, neboť v Katedrále s ním nečekaně padl 0-1, čímž začalo trápení Lvů nejen v Evropě, ale i na ligových pažitech.

Důležitost utkání nedává Zigandovi mnoho prostoru ke změnách v základní sestavě, kouč Athleticu se stále musí obejít bez Muniaina, fit není ani Iturraspe. Klíčový útočník Aduriz nebude chybět, jeho tradiční parťák Williams by ale tentokrát mohl začít na lavičce.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace