Preview šestých zápasů základních skupin Evropské ligy

Útočník Sevilly Dabbur (© as.com)

Evropská liga uzavře šestým kolem základní skupiny. Zatímco Espanyol a Sevilla už hrají jen o čest, Getafe musí o postup ještě zabojovat.

Getafe - Krasnodar, 18:55

Getafe jako jediný španělský zástupce v letošním ročníku pohárů nemá jistotu, že v nich přežije zimu. O všem rozhodne utkání proti Krasnodaru.

V něm stačí Madriďanům k postupu i remízový výsledek, a to díky vítězství 2-1, kterého Getafe dosáhlo na stadionu soupeře. Právě vzájemná bilance je totiž prvním rozhodujícím prvkem v případě rovnosti bodů. Getafe i Krasnodar jich mají 9.

Getafe už v Evropské lize vydělalo přes 11 milionů eur, dnes může přidat další důležitou částku. Vzhledem k důležitosti utkání se neočekává, že by José Bordalás příliš obměnil sestavu, byť dílčí úpravy se očekávat dají.

APOEL - Sevilla, 18:55

Ve stejný čas jako Getafe půjde do akce i Sevilla, a to na půdě kyperského APOELu.

Na rozdíl od Azulones ale mužstvo, které vyznává červenbílé barvy, už má jistý postup i první místo ve skupině, což znamená jediné - rotaci hráčů.

Julen Lopetegui jako obvykle prostřídá sestavu a na účast v ní se mohou těšit méně využívaní fotbalisté v čele s útočníkem Dabburem.

Espanyol - CSKA Moskva, 21:00

Espanyol naopak nastoupí až o deváté večerní hodině, i pro jeho hráče ale platí, že je čeká ze sportovního hlediska v podstatě zbytečný zápas.

Katalánce už nic nepřipraví o první místo a CSKA o to poslední. Motivací tak kromě cti zůstává jen ta finanční v podobě prémie za vítězství v utkání.

Vzhledem k okolnostem a delikátní situaci v lize je pravděpodobné, že Pablo Machín v co největším měřítku protočí úvodní jedenáctku s cílem pošetřit síly na boje v domácí soutěži.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace