Preview: Sevilla - Barcelona

Sevilla vyzve Barcelonu (© marca.es)

Fotbalová sobota nabídne ve Španělsku nejen dva ligové duely, ale zejména finále Copa del Rey mezi Sevillou a Barcelonou.

Oba celky se utkaly v posledním zápase soutěže před dvěma roky, kdy se z vítězství 2-0 po prodloužení radovali Katalánci. Ti jsou favoritem i tentokrát. Barcelona bude útočit na čtvrtý triumf v Královském poháru za sebou. Po předčasném a nečekaném vypadnutí z Ligy mistrů by šlo o hezký doplněk takřka jistého ligového titulu.

Fanoušci Barcelony Madrid dobře znají, neboť finálové střetnutí několikrát hostil Calderón. Také letos se bude hrát na stadionu Atlética, ale na tom novém, který nese název Wanda Metropolitano. Pro příznivce Culés se tak mění jen adresa, ke které v hlavním městě zamíří.

Sevilla věří, že dokáže v důležitém zápase předvést svou lepší tvář. Andalusané pod vedením Vincenza Montelly pokračují ve výkonech, které připomínají noc a den. Jednou vyřadí z Ligy mistrů Manchester United, podruhé inkasují v lize čtyř nebo pětigólový příděl... Ve hře je první titul v nové éře, jež začala loňským odchodem sportovního ředitele Monchiho do AS Řím.

V základních sestavách se žádná překvapení neočekávají. U Sevilly je jediným otazníkem pozice devítky, Ben Yedder a Muriel jsou adepty. Barcelona nastoupí v plné síle, jen mezi třemi by měl Ter Stegena jako obvykle v Copě nahradit Cillessen.

Výkop je ve 21:30, rozhodčím bude Jesús Gil Manzano.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace