Preview: Španělsko - Francie

Iker Casillas (© marca.es)

Získá na letošním Euru Španělsko medaili, nebo odjede s prázdnou? Odpověď přinese dnešní večer.

Ve čtvrtfinále si to La Roja rozdá s Francií, která je její noční můrou. Španělsko ještě nikdy na oficiální akci tuto zemi neporazilo a fanoušci ještě mají v paměti osmifinálovou prohru 1-3 z Mundialu 2006. Vicente del Bosque věří, že historie bude v Doněcku přepsána.

Už se stalo tradicí, že hlavní otázkou Del Bosque sestavy je, kdo nastoupí v útoku. Nejvíce šancí má opět Torres, samotný lodivod však nevyloučil možný návrat ke hře s Cescem, tedy bez klasického hroťáka. A překvapivou variantou může být nasazení Pedra, jenž by do herního projevu přinesl více energie a rychlosti. Xabi Alonso oblékne reprezentační dres posté.

Nejlepším útokem je obrana, říkají čísla. Španělsko má nejlepší defenzivu na turnaji, která inkasovala zatím jedinou branku. Do jejího složení se proto zasahovat nebude.

Naopak Francie musí v zadní čtyřce sáhnout ke změně, vykartovaného Mexèse podle všeho nahradí Koscielny. Největší nebezpečí číhá od Benzemy, který zatím čeká na první trefu na turnaji, a Ribéryho.

V Donbass Areně bude uveden míč do pohybu ve 20:45, pozici rozhodčího přidělila UEFA Nicolu Rizzolimu z Itálie.

Pravděpodobné sestavy:

Španělsko: Casillas; Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba; Busquets, Xabi Alonso, Xavi; Silva, Iniesta a Torres.

Francie: Lloris; Debuchy, Koscielny, Rami, Evra; Menez, Cabaye, Diarra, M´Vila, Ribéry a Benzema.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace