Preview třetích zápasů základních skupin Evropské ligy

Villarreal - Slavia je pro českého fanouška atraktivním duelem (© marca.es)

Pohárový čtvrtek bude tradičně ve znamení Evropské ligy, což znamená i zápasy tří španělských zástupců v soutěži.

Vardar - Real Sociedad, 19:00

Real Sociedad čeká souboj na hřišti Vardaru Skopje a Baskům patří role favoritů. Pokud ji dokáží splnit, mohlo by to znamenat důležitý krok směrem k postupu do další fáze.

Vardar je prozatím jako jediný ve skupině L bez bodového zisku a se silně záporným skóre 1:8, Erreala si dosud připsala tři body a v Makedonii chce odčinit poslední porážku z půdy Zenitu Petrohrad, stoprocentního lídra skupiny, u něhož se i dnes očekává vítězství nad Rosenborgem.

Základní sestava Realu Sociedad bude vycházet z té obvyklé, ale s menšími úpravami. Evropského debutu se dočká Oyarzabal, De la Bella či Carlos Vela mohou být dalšími novinkami v úvodní jedenáctce Eusebia.

Östersunds - Athletic, 19:00

Také Athletic, dalšího zástupce La Ligy z baskického regionu, se představí venku s očekávaním plného bodového zisku, a to na hřišti Östersundsu.

Ale pozor, švédští vikingové jsou v čele skupiny J s plným počtem šesti bodů a bez inkasované branky. To je bilance, o níž si může Athletic nechat jen zdát, neboť jeho výkony a výsledky v lize i Evropě jsou hodně za očekáváním, byť poslední výhra nad Sevillou by mohla být dobrým odrazovým můstkem.

Pokud chtějí Lvi pomýšlet na postup, musejí Östersunds porazit, což se jim v předchozích dvou zápasech nepovedlo, urvali z nich jediný bod. De Marcos a Muniain pokračují mimo hru, stejně tak Yeray. Největší novinkou ve složení týmu bude tradičně účast Iaga Herrerína v brankovém prostoru.

Villarreal - Slavia, 21:05

Nejsledovanější duel z pohledu českého fanouška bude bezpochyby k vidění na Estadio de la Cerámica, kde živou vodou pokropený Villarreal pohostí pražskou Slavii. Půjde o velmi důležité tři body, neboť ve skupině A mají dnešní soupeři shodný počet čtyř získaných bodů, vítěz půjde do trháku, který jej přiblíží účasti v dalším kole Evropské ligy.

Villarreal chce potvrdit, že se mu proti českým klubům daří. Podle všeho tak učiní bez Cédrica Bakambua v základní sestavě, ve formě hrající forvard bude šetřen a připraven naskočit v případě, že by věci nešly předpokládaným směrem. To znamená příležitost pro Carlose Baccu. Callejova jedenáctka nabídne i další variace, Guerra či Cheryshev mohou být těmi, kdo z nich budou těžit.

Slavia nevyhrála v pohárech venku přes deset let, přesto si na ni musí Žlutá ponoka dávat pozor. Aktuálně druhý tým české nejvyšší soutěže v ní inkasoval za deset kol pouhé dva góly.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace