Prezidentka francouzské ligy si stěžuje na Tebase. Kvůli útokům na PSG

Nathalie Boy de la Tour (© marca.es)

Prezidentce Ligue 1 Nathalie Boy de la Tour došla trpělivost a ostře se ohradila se proti útoků Javiera Tebase na PSG.

První muž La Ligy opakovaně zpochybnil, že by nejsilnější klub francouzské ligy dodržoval pravidla FFP (Finanční fair play). Naposledy prohlásil: "Je neslušné, že PSG i nadále působí v Lize mistrů, když nedodržuje FFP. Mělo by být ze soutěže vyloučeno. Věc se ale má tak, že prezident PSG je zároveň vlastníkem Bein Sports (televizní stanice), což je jeden z možných kupců televizních práv Ligy mistrů. Jde o obrovský střet zájmů."

Prezidentka francouzské ligy Nathalie Boy de la Tour zaslala Tebasovi i UEFA dopis, v němž píše: "Předem vám děkuji, že přestanete s prohlášeními, která poškozují jméno a obraz jednoho z našich klubů. Pokud to bude nezbytné, učiníme potřebné kroky, abychom podobné pomluvy zastavili. Pokud jde o situaci PSG ohledně FPP, není to v oblasti jejich (vedení La Ligy) působnosti. Je nepřípustné a překvapivé, že se prezident tak respektované instituce, jakou je La Liga, snaží prostřednictvím médií ovlivnit rozhodnutí UEFA."

Tebasova odpověď na sebe nenechala dlouho čekat: "Je zvláštní, že francouzská liga problém PSG s FFP neodhalila. Každá liga má zájem a zodpovědnost za fotbalový průmysl v Evropě. Pokud na nás chce vedení Ligue 1 podat stížnost, ať tak učiní co nejdříve, abychom mohli dokázat, že co říkáme, je pravda. A pokud jde o tlak na UEFA, měla by si zjistit, kdo je ve skutečnosti tím, kdo na UEFA vyvíjí tlak."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace