Proti Nàsticu jsme nehráli naplno, byla to džentlmenská dohoda, přiznal Íñigo López

Íñigo López (© marca.es)

Íñigo López se vrátil k loňskému utkání mezi Huescou a Gimnàsticem Tarragona.

Zápas ze závěru druholigového ročníku 2017/2018 skončil překvapivou výhrou hostujících Katalánců, která jim pomohla k záchraně. Huesca už měla zajištěný postup. Tehdejší fotbalista Huescy Íñigo López, jenž v současnosti působí v Deportivu, přiznal, že k určité dohodě se soupeřem došlo, avšak dodává, že o údajných nelegálních sázkách, na kterých měla kromě hráčů vydělat také skupina kolem Carlose Arandy a Raúla Brava, kterou v rámci Operación Oikos vyšetřuje policie, nic nevěděl.

"Byla to džentlmenská dohoda, ve fotbale vždy existovaly. Podíváte se na kalendář závěru sezóny a promluvíte si, protože hráči se mezi sebou znají. Není to o tom, že bychom se někde scházeli, prostě se řekne: 'Hele, nebudeme to hrotit, oni potřebují body.' U toho to zůstane a dál se to neřeší. Každý, kdo hrál fotbal nebo se v tomto prostředí pohybuje, o tom ví. Problém jsou sázky. Vůbec jsem nevěděl, že si někteří hráči Huescy měli vsadit. Vím, že kurz na soupeře byl dost nízký, přestože jsme byli tabulkově jasným favoritem, ale slavili jsme postup, zatímco soupeř se na zápas plně soustředil, proto jsme tomu nepřikládali váhu. Lidé obvykle sází na tým, který o něco hraje. Já sám si také občas vsadím, ale nikdy ne na ligu, ve které působím. Jen na Ligu mistrů a další souteže," uvedl 36letý fotbalista a dodal, že během kariéry přijal finanční motivaci od třetí strany za vítězství, což ale pravidla zakazují. "Pokud je to za vítězství, nevidím na tom nic špatného, dělá se to. Je kolem toho hodně pokrytectví." 

A jak mělo k oné džentlmenské dohodě dojít? "Po prvním zápase v Tarragoně. Já na něj - stejně jako na odvetu - nebyl nominovaný, ale v šatně se to vědělo. Pochopil jsem, že tam k nějaké dohodě došlo a že nebudeme dělat hlouposti. Prostě nastoupíte s menším odhodláním, nehrajete na krev."

Vedení soutěže v reakci na hráčova slova vydalo prohlášení, že začne zápas vyšetřovat. Aktérům hrozí zákaz činnosti na 2 až 5 let, jejich klubům odečet až 6 bodů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace