První penalta proti Barceloně po dvou letech. Je odlišný, říká o Mateuovi Paco Jémez

Mateu Lahoz v zápase Las Palmas - Barcelona (© marca.es)

Barcelona přišla ve včerejším utkání na Gran Canarii po překvapivé remíze 1-1 nejen o dva body, ale také o sérii ligových kol, během nichž nemusela čelit pokutovému kopu.

Více než dva roky - 746 dnů - a 78 střetnutí. Tak dlouho nebyla proti Barceloně nařízena penalta. Naposledy se tak stalo v 14. února 2016 na Camp Nou proti Celtě Vigo, John Guidetti proměnil. Stejně jako ve čtvrtek útočník Las Palmas Calleri.

Pokutový kop nařízený za ruku Digneho byl však hodně sporný, Ernesto Valverde dal najevo svou nespokojenost: "Nevím, za co rozhodčí penaltu nařídil. Neví to ani nikdo z hráčů. Nepochopili jsme, co v té akci pískal. Bylo to nevysvětlitelné. Možná nám napoví televizní záběry. Las Palmas vyrovnaly z neviditelné penalty."

Mateu Lahoz musel v utkání řešit více kontroverzních okamžiků. Domácí se dožadovali penalty za ruku Iniesty, hosté červené karty za hru rukou brankáře Chichizoly mimo velké vápno. Vyloučen mohl být i stoper Gálvez za ostrý zákrok na Lionela Messiho.

K arbitrovi se vyjádřil také kouč Las Palmas Paco Jémez: "Myslím, že obě ruce (Digneho a Iniesty) byly. Mně se Mateu se svými věcmi líbí. Líbí se mi jeho styl pískání. Je to můj názor, neznamená to, že se mi líbí kvůli jednomu zápasu. Vždy jsem ho v určitém smyslu obdivoval, protože je odlišný. Někdy je potřeba vysvětlení toho, co zrovna zapískal, protože občas to ví jen on sám, ale líbí se mi."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace