Real Madrid poprvé dobyl Dortmund, Borussii porazil 3-1

Cristiano Ronaldo a Gareth Bale (© marca.es)

Hráči Realu Madrid přepsali dosud nepříznivou historii a poprvé dokázali porazit Borussii Dortmund na jejím hřišti. Pod výhru 3-1 se nejvíce podepsala dvojice Bale a Cristiano Ronaldo, Velšan zaznamenal gól a přihrávku, Ronaldo dva zásahy.

První poločas nabídl jediný gól, ale ten stál za to. Bale se do Carvajalova nákupu za obranu opřel z první a parádní trefou nedal brankáři Borussie šanci. Několik chvil před brankou Velšana se domácí oprávněně dožadovali pokutového kopu po ruce Sergia Ramose, píšťalka arbitra však zůstala němá.

Hned po změně stran se prosadil Cristiano Ronaldo, jemuž naservíroval míč dobře hrající Gareth Bale. Dvougólový náskok neudržel Real Madrid dlouho, Aubameyang rychle snížil a vrátil domácí do zápasu. Stejný fotbalista měl velkou šanci na vyrovnání, jeho zakončení chybělo pár decimetrů. Isco na opačném konci hřiště ztroskotal na Bürkim. Jistotu tří bodů dal Zidanově výběrů až Cristiano Ronaldo, jenž tvrdě propálil brankáře a osladil si tak svůj 400. start v dresu Realu Madrid druhou brankou v zápase.

Real Madrid díky solidnímu výkonu získal tři důležité body z horké půdy Dortmundu a zvládl vítězně i druhý zápas základní skupiny Ligy mistrů.

Sestavy:

Borussia Dortmund: Bürki; Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Toljan (60. Dahoud); Castro, Şahin (60. Weigl), M. Götze (76. Pulisic); Yarmolenko, Aubameyang a Philipp. 

Real Madrid CF: Keylor Navas; Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Nacho Fernández; Kroos, Casemiro, Modrić; Bale (85. Lucas Vázquez), Isco (76. Marco Asensio) a Cristiano Ronaldo. 

Branky: 54. Aubameyang - 18. Bale, 49. a 79. Cristiano Ronaldo.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace