Real Sociedad nadělil Vardaru kanára, Athletic ve Švédsku a Villarreal se Slavií remizovaly

Willian José vstřelil 4 branky (© marca.es)

Fotbalisté Realu Sociedad si ve třetím kole základních skupin Evropské ligy ve Skopje s chutí zastříleli, tamějšímu Vardaru nadělili výhrou 6-0 tenisového kanára. Neuspěl Athletic, který na půdě Östersundsu jen remizoval a postup se mu vzdaluje. Villarreal se v zápase proti Slavii také musel spokojit s bodem.

Vardar - Real Sociedad 0-6 (12. Oyarzabal, 34.,42., 55. a 59. Willian José, 90. De la Bella)

Zejména díky skvělému výkonu čtyřgólového Williana Josého se změnil výlet do Makedonie v procházku růžovým sadem. Real Sociedad vysokou výhrou 6-0 udělal velký krok směrem k postupu do další fáze Evropské ligy.

Hosté začali ve Skopje ve velkém stylu a zatímco šance Canalese, Prieta a Oyarzabala gól ještě nepřinesly, kombinace zmíněné trojice zakončená posledně jmenovaným již ano. Canalesův rohový kop Prieto prodloužil a Oyarzabal měl snadnou úlohu. Illarramendi o minutu později trefil tyč. Vardar následně prožil své nejlepší chvíle, Nikoliv pálil mimo a Barseghyana vychytal Rulli. Poté přišly momenty Williana Josého, jenž do poločasu dvěma zásahy rozhodl.

Do druhého dějství se tak šlo jen s otazníkem, kolik branek výborně hrající Baskové vstřelí. Odpověď dal dvakrát muž zápasu Willian José a kanára zakončil v poslední minutě De la Bella. Erreala slaví tři body po jasném průběhu.

Sestava Realu Sociedad: Rulli; Gorosabel, Elustondo, Llorente, De la Bella; Xabi Prieto, Zubeldia, Illarramendi (64. Pardo); Canales, Oyarzabal a Willian José (60. Bautista).

Östersunds - Athletic 2-2 (52. Gero, 64. Edwards - 14. Aduriz, 89. Williams)

Další nevýrazný výkon předvedl Athletic, jehož čest zachránil až minutu před koncem vyrovnávacím gólem Williams. Jestli bude bod v konečném účtování pozitivní, nebo bude mít spoluvinu na konci evropské pouti baskického celku, to se ukáže až v dalších zápasech.

V současné chvíli je nutné konstatovat, že Athletic nedělá příliš pro to, aby v Evropské lize postoupil do další fáze. Dnes jej hladovější a pohyblivější domácí Östersunds přehrával, Švédové drželi častěji míč na kopačkách a odsoudili Lvy do defenzivnější role. Přesto to byli hosté, kdo šel do vedení, a to zásluhou hrubice Keity, kterou potrestal Aduriz.

Po dvaceti minutách druhé půle už Östersunds vedl. Gero vyrovnal a nedlouho poté Edwards překonali jinak opět výborného Iaga Herrerína. S ambicemi Athleticu to v té chvíli vypadlo bídně, až v samotném závěru vybojoval alespoň bod Williams. 

Sestava Athleticu: Iago Herrerín; Lekue, Etxeita, Laporte, Balenziaga (46. Bóveda); Iturraspe, Vesga (77. Beñat), Susaeta, Raúl García, Córdoba (66. Williams) a Aduriz. 

Villarreal - Slavia 2-2 (41. Trigueros, 44. Bacca - 18. Necid, 30. Danny)

Villarreal sice dokázal na Estadio de la Cerámica smazat dvougólové manko, dokončit obrat už ale ne. S pražskou Slavií se tak rozešel po výsledku 2-2 smírně a situace ve skupině zůstává otevřená.

Hráči Žluté ponorky věděli, že na hrotu útoku Slavie si musejí dávat pozor na Necida a jeho hlavičky, jenže právě tak šli hosté do vedení, když reprezentačního útočníka neuhlídal Víctor Ruiz. Když po půlhodnině vedení Slavie navýšil po spolupráci se Sýkorou Danny, zdálo se, že Sešívaní jako první český klub prolomí prokletí jménem Villarreal.

Jenže poté se dirigentské taktovky ujal Fornals a Villarreal začal být nebezpečný. Slepenými góly Triguerose a Baccy ještě do poločasu bylo srovnáno. Zajímavý duel pokračoval i ve druhém dějstí, ale už bez toho, aby se skóre pohnulo. Villarreal se dostal do složité situace, neboť ho čekají venkovní mače v Edenu a Astaně...

Sestava Villarrealu: Barbosa; Rukavina, Bonera, Víctor Ruiz, Costa; Trigueros, Guerra, Fornals (77. Castillejo), Soriano (46. Cheryshev); Bacca a Ünal (60. Bakambu). 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace