Rekonstrukce stadionu Bernabéu vyjde Real Madrid na 400 milionů eur

Nová podoba Bernabéu (© as.com)

Santiago Bernabéu projde v následujících letech rekonstrukcí, díky níž získá futuristický design. Real Madrid odtajnil, kolik peněz modernizace stadionu spolkne.

Podle slov prezidenta královského klubu Florentina Péreze půjde o částku okolo 400 milionů eur. První muž Madriďanů je šéfem stavební společnosti ACS, ta se ale úprav stadionu neujme. V Realu Madrid totiž platí dohoda, že členové vedení nebudou své soukromé aktivity spojovat s klubem.

Nový vzhled stadionu, který byl postaven v roce 1947 a nese jméno nejslavnějšího prezidenta v historii klubu, by měl být dokončen v roce 2022. Zároveň se očekává zvýšení kapacity, a to přibližně o 5 000 míst.

Před několika týdny obdržel Real Madrid povolení ke zbourání dvou ze čtyř ikonických věží, které se nacházejí ve venkovních rozích stadionu, což ulehčí celkovou proměnu stánku, který bude rozšířen o komerční prostory, zvýšen o 12 metrů a v útrobách by měl nabídnout i hotel.

Podívejte se, jak bude vypadat stadion Bernabéu po rekonstrukci:

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace