Rezerva Athleticu jede

Hráči Bilbaa Athletic se radují ze vstřelené branky (© md.com)

Athletic Bilbao Marcela Bielsy nemá v této sezóně vůbec nic společného s tím, jenž v té loňské nechal své příznivce tak těsně přičichnout k libé vůni evropské a domácí trofeje, když odešel poražen jak z finálové bitvy o evropskou ligu, tak i o španělský pohár. Navíc nad fotbalem jaký předváděl, zaplesalo srdce nejednoho milovníka kulatého míče.

V této sezóně se mohou příznivci rojiblancos utěšovat alespoň tím, že jejich práce s canterou přináší své ovoce. A to díky předváděné hře a výsledkům chlapců z Lezamy ve třetí nejvyšší soutěži. Rezervní tým Athleticu pod vedením "Cuca" Zigandy (v lize vedl Osasunu v letech 2006-08) včera dokonal celou jednu ligovou obrátku bez prohry poté, co zdolal Amorebietu 3:1. Bylo to právě proti tomuto soupeři, jednomu z dalších třech baskických týmů v Segunda B, kdy před pěti měsíci, konkrétně 13.října 2012, naposledy prohrál na trávníku stadionu Urritxe. Od tohoto mezníku kráčela filiálka ligového týmu tak pevným a jistým krokem, že na cestě posbírala 43 z 57 bodů jež byly k mání a najednou je nejen pevně usazena mezi čtyřmi kluby, které postoupí po skončení základní části do play-off, ale má na dosah i lídra skupiny Alavés, na nějž ztrácí pouhé dva body. 

Dvanáct výher a sedm remíz, 31 gólů vstřelených a desítka obdržených, pouze potvrdila, že "Cuco" Ziganda má před sebou velkou šanci vrátit Bilbao Athletic do míst, z nichž zmizelo v roce 1996 - do Segunda División. Nebo se o to alespoň pokusit, protože aktuálně nemůže počítat s hráči jakými jsou Serantes, Laporte, Ramalho, nebo velmi průbojným Eizmendim.

Včera se o vstřelené branky podělil Bustinza, Guille a Goti, navíc Atletic dohrával o devíti, neboť předčasně pod sprchy museli Jon García a gólman Kepa. Jinak rychlá, odvážná a kombinační hra, jíž praktikují Zigandovi učni má předpoklad k tomu, aby byla na konci sezony obdařena tou největší prémií -  postupem do druhé lgy. Jenže přeci jen do konce zbývá ještě jedenáct kol a především - v play-off už si vylámal zuby nejeden favorit. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace