Šatna Barcelony byla rozdělena na klany, vypráví ve své knize Petit

Emmanuel Petit během etapy v Barceloně (© marca.es)

Emmanuel Petit vydal knihu, v níž jednu kapitolu věnoval také angažmá v Barceloně, které bylo hodně nepovedené.

Petita přivedl z Arsenalu na Camp Nou Joan Gaspart, francouzský fotbalista se ale nedokázal prosadit a po jediném roce zamířil zpět do Anglie, tentokrát do Chelsea.

"Barcelona, k mojí smůle," zní nadpis části, kterou Petit popsal angažmá v katalánském klubu. "Jediné, čeho v životě lituji, je, že jsem vyměnil Arsenal za Barcelonu," píše nyní 47letý bývalý reprezentant. Už úvod barcelonské štace naznačil, že to Petit bude mít těžké. Tehdejší trenér týmu Lorenzo Serra Ferrer se musel zeptat brankáře Richarda Dutruel, Petitova krajana, na jaké pozici že to vlastně nová posila hraje.

Podle Petita navíc nepanoval v šatně Barcelony, která tou dobou prožívala po sportovní i finanční stránce složité období, soulad: "Šatna Barcelony byla rozdělena na klany. Když jsem do ní vešel, abych poznal nové spoluhráče, většina mi nevěnovala pozornost a ani mě nepozdravila. Během krátké chvíle jsem pochopil, že klany byly tři - Katalánci, Nizozemci a ti ostatní. Sbohem, jednoto."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace