Sestao představilo dresy na podporu River Plate

Nové dresy Sestao (© marca.es)

Třetiligové Sestao River dnes představilo druhou sadu dresů pro nadcházející sezónu, kterou chce podpořit River Plate.

Slavný argentinský klub poprvé v historii sestoupil z první ligy a čeká ho tvrdý boj o návrat mezi elitu. A Sestao chce spřízněnému celku alespoň touto formou pomoci.

Do nového ročníku Segundy B proto budou mít hráči baskického mužstva připraveny bílé dresy s červeným pruhem, které kopírují ty, v nichž hrají Los Millonarios. Na jejich zadní straně navíc bude nápis "Aguante River", tedy "Drž se, Rivere".

A jak vlastně spojení mezi oběma kluby vzniklo? V sezóně 1954/1955 vybojoval Sestao (tehdy pod jménem Sestao Sport Club) suverénní postup do Segundy. A protože v té době zrovna pořádal River Plate turné po Evropě, během něhož drtil jednoho soupeře za druhým, přirovnání na sebe nenechalo čekat a ze Sestao se stal "další River".

V roce 1996 Sestao zanikl kvůli finančním problémům, o několik měsíců později však byl obnoven. Se stejným znakem, dresy, ale tentokrát už s názvem Sestao River Club...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace