Sevilla odmítla jednozápasovou Supercopu v Tangeru

Supercopa (© as.com)

Španělský fotbalový svaz (RFEF) nabídl letošním účastníkům Supercopy, aby se soutěž odehrála jednozápasovým systémem na neutrální půdě v marockém Tangeru. Zatímco Barcelona souhlasila, Sevilla tuto možnost zamítla.

Utkání se mělo hrát 12. srpna, po negativu andaluské strany bude muset podle prezidenta svazu Luise Rubialese hledat nové řešení Consejo Superior de Deportes (Sportovní rada španělské vlády). Rubiales také řekl, že by RFEF mohl nařídit, že se bude hrát na jediné střetnutí, ale "nechce to udělat, protože by to bylo nedemokratické".

"RFEF nabídl účastníkům Supercopy, aby se hrála na jediné utkání 12. srpna. Barcelona souhlasila, zatímco Sevilla se přiklání k systému na dva zápasy. RFEF bude vše řešit na dalším zasedání 9. července. RFEF chce poděkovat Marockému fotbalovému svazu za nabídnutí stadionu v Tangeru i španělských městům, která rovněž měla zájem o pořádání letošní Supercopy," stojí v oficiálním prohlášení svazu.

Supercopa se obvykle hraje dvouzápasovým systémem doma a venku, původní termíny 5. a 12. srpna, které preferuje Sevilla, ovšem komplikuje zahraniční turné Barcelony, na němž nastoupí k poslednímu zápasu 4. srpna. Kalendář Sevilly je prozměnu zatížen třemi předkoly Evropské ligy. Barcelona chce hrát 12. a 19. srpna, kdy by se odveta kryla se začátkem nového ligového ročníku, což ředitel La Ligy Javier Tebas odmítá.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace