Sevilla přežila klinickou smrt a postoupila do Ligy mistrů

Radost hráčů Sevilly (© marca.es)

Pár centimetrů a vše mohlo být jinak. Střela Başakşehiru ale v poslední minutě odvety 4. předkola Ligy mistrů skončila jen na tyči, po remíze 2-2 se tak raduje ze šťastného postupu Sevilla.

Andalusané nastupovali do domácího utkání s vědomím vítězství 2-1 z úvodního duelu a Correa a Ben Yedder mohli hned v úvodu rozvlnit síť, jenže oba vychytal Babacan. Başakşehir se postupně osměloval, což vyústilo v úvodní branku, autorem byl Elía.

Útok Sevilly sice podporovali oba krajní beci, ale dlouho nemohli najít recept na obranu Turků. Domácím se to povedlo až krátce po změně stran, kdy vyrovnal Escudero. Když se pak Nolito zbavil obránce a naservíroval míč Ben Yedderovi, jenž poslal Sevillu do vedení, zdálo se, že je hotovo. Jenže Başakşehir se nevzdal a nejprve po zaváhání obrany vyrovnal Visca. V samotném závěru se hosté dostali do drtivého tlaku, Sevilla nestíhala. V poslední minutě mohl vyrovnat Emre, z přímého kopu ovšem poslal balón jen do brankové konstrukce.

Konečný hvizd byl pro Berizzovi svěřence doslova vysvobozením, Sevilla s velkou dávkou přízně osudu postoupila do základní skupiny Ligy mistrů.

Sestavy:

Sevilla: Sergio Rico; Mercado, Pareja, Lenglet, Escudero; N´Zonzi, Pizarro, Banega (90. Sarabia), Jesús Navas (86. Montoya), Correa (72. Nolito) a Ben Yedder.

Başakşehir: Babacan; Caicara, Attamah, Epureanu, Clichy; Tekdemir (83. Inler), Emre, Visca, Mossoro (72. Napoleoni), Elía (84. Frei) a Adebayor. 

Branky: 53. Escudero, 76. Ben Yedder - 18. Elía, 83. Visca.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace