Sezóna 2012/2013 očima fanoušků - Getafe

Floren.Perez s fanouškem Getafe

V posledním díle nám sezónu zhodnotí fanoušek Getafe Floren.Perez...

Jak bys zhodnotil sezonu 2012/2013 ?

Floren.Perez: Sezonu? Takové indiferentní akceptování konečného resultátu. V komparaci s předsezonní anticipací je obligátní konstatovat, že střed tabulky je adekvátní pozicí pro tým kvalit a potenciálu jako je Getafe. Avšak v kontextu samotné evoluce letošního ročního fotbalového kontestu se dostavila určitá deziluze z nenaplnění oportunit resultujících z finančně kolabujících kondicí sportovních soků jako Malaga, Rayo, nebo v blízké futuře nereprodukovatelných výjimečností jako vítězství Atletica v turnaji o royalskou trofej.  

Nezbývá, než se tázat, zda-li nám jen toliko nepřála fortuna, nebo se jedná o definiční deskriptor této azulové ekipy podléhat  tlakům a kolabovat, je-li sukces nadosah. Poté, co se stalo evidentním, že do Evropy se může kvalifikovat až celá půle prvoligistů, padla na Getafe deka. Výsledkové boxy se plnily purpurově nachovou barvou, kterou substituovala zelená snad pouze v případě výhry nad San Sebastianskou Errealou. Jakoby chyběla kapacita se semknout, zabojovat a vytvořit trochu spirit mančaftu.      

Kterého hráče bys za uplynulou sezonu vyzdvihnul a kdo tě naopak zklamal?

Floren.Perez: Po této sezóně se mí to těžko hodnotí,  ale za sebe musím uvést Paco Alcácera. Při jeho příchodu mi v mysli rezonovalo PR „další Isco“, což ale vůbec nenaplnil (jde o nenaplnění možná až mých přehnaných očekávání, ne, že hrál jako Guiza).

Na opačné straně zase nemůžu jinak, než připustit, že si u mě důvěru vyzískává čím dál víc Moya. Toho jsem vážně ze začátku moc nemusel, zvláště jeho styl mi přišel poněkud zbrklý. Stává se však brankářskou jistotou.  Problémem pro Getafe tedy zůstává hlavně útok, a taky proto možná to zklamaní i Paka.

Který zápas Getafe se ti v tomto ročníku nejvíce líbil?

Floren.Perez: Nejedná se asi o zcela nejkrásnější zápas v sezóně, ale pro mě měl svou osobní rovinu. Zápas proti Erreale v odvetné části. Real Sociedad nedokazala zastavit Barcelona ani Real a ač jsem jim tu LM přál, toto vítězství potěšilo. Nečekané bylo zvláště pro to, že tomuto zápasu předcházela šňůra několika proher v řadě a na rozjeté Socky jsem si nevěřil ani omylem.

Getafe chyběl kousíček k tomu aby se probojovalo do Evropské ligy, jenže v posledních čtyřech kolech nebodovalo a skončilo tak desáté, 3 body od míst zaručující Evropskou ligu. Co se s mužstvem v posledních kolech stalo?

Floren.Perez: Už jsem to zmiňoval. Ten tým se jakoby v rozhodujících okamžicích nedokáže semknout a pořádně zabojovat. Potom stačí, aby i týmy s menší fotbalovostí, ale s větší urputností po vítězství, obíraly Getafe o body v právě těch nejdůležitějších fázích sezóny. 

Na druhou stranu za tím může stát i absence pořádného útočníka. Samotný počet vstřelených gólů je spíše podprůměrný. Dále, Getafe se obecně proti silnějším soupeřům daří více, než proti slabším. Silnější se nebojí hrát a Getafe tak má více šancí. Slabší však raději nechtějí udělat chybu, hrají víc na jistotu. Poté se o to bolestivěji projeví absence pořádného útočníka, který by se dokázal prosadit, a donutit tak soupeře více otevřít obranu hrou dopředu.

Vzpomeneš si na nejkurióznější moment který se ti stal během této sezóny?

Floren.Perez: Viz foto. Getafe se pořád podsouvá, že nemá velikou fanouškovskou základnu, ale v Bruselu jsem viděl pouze dresy Realu, Barcelony (a to ještě nějací zlatokopové) a Getafe (se skutečným fanouškem). Do dresu Getafe navlékl i svou přítelkyni, jejíž batoh držím v rukou.

Tady v Bruselu je taková restaurační ulička, ve které stojí na ulici zaměstnanci stravoven a tahají lidi dovnitř. Ulička má úžasnou atmosféru, ale toto je nesmírně otravné. Když tam vedu známé, co přijedou z letiště, tak jim trhají kufry z rukou a nesou je dovnitř restaurace, aby se v ní najedli a tak podobně. A v této ulici jsem potkal i toho Getafáka. Fotili jsme se normálně na ulici, když ke mě přiběhl pinkl a začal říkat, že jestli se tu chci fotit, musím si dat něco k jídlu. Začal jsem na něj řvát, ať to na mě nezkouší, ale přiběhli další tři, obklíčili nás a říkali, že má pravdu, že na ulici se nesmí fotit, pokud si nedáš u nich v restauraci něco k jídlu. Tak jsme šli jen za roh, vyfotili se a bylo hotovo.

Když jsem potom za hodinu odcházel z jiné restaurace, ten uřvaný pinkl si mě zase vyhmátl na ulici, omluvil se mi a nabídl mi, že mi omluvou dá pití zadarmo. Byl jsem přecpaný výborným belgickým waterzooi, tak jsem odmítl, ale v duchu jsem se ptal, co by na to řekl Aimar?   

Jaká branka Getafe byla podle tebe letos nejhezčí?

Floren.Perez: Nelehké vybírat, ale fíkus Colungy určitě stál za to (http://www.youtube.com/watch?v=upJ6mCtrxec). Bylo to navíc proti Seville a bylo to na 1:1.

Který tým tě nejvíce překvapil co se týče umístění, výkonů, výsledků?

Floren.Perez: Z hlediska výkonů a umístnění v tabulce Barcelona. Dále pak jednoznačně Erreala, ten tým byl ve druhé polovině grandiózní. Taky Malaga. I když ji může člověk vyčítat spoustu věcí, to, s čím se tuto sezónu potýkali, a kam až došli, to si zaslouží obdiv.

A který tě nejvíce zklamal?

Floren.Perez: Zde bych uvedl Malagu, ale ne po sportovní stránce, nýbrž té vlastnické. A po začátku sezóny a nádechu před jejím koncem jsem přál záchranu Deportivu z La Coruni.

Co si slibuješ od nadcházející sezony?

Floren.Perez: Útočníka, bezpečnou záchranu a pokus se poprat i kvalifikační kola do Evropy bez již klasické výsledkové deky.

Děkuji Florenovi za odpovědi.

Je za námi 12 dílů rubriky "Očima fanoušků". Teď už se můžeme jen a jen těšit na příští sezónu a doufat, že právě náš tým si povede co nejlépe.

Tak zase za rok ! :)


Nervion

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace