Shrnutí 20. kola Primera División

Ángel uzavřel skóre zápasu Getafe - Athletic (© marca.es)

Getafe se rozešlo s Athleticem remízou. Sevilla veze body z hřiště Espanyolu, Atlético doma nečekaně ztratilo s Gironou po výsledku 1-1.

.

 
19.01.18 20:00 Getafe 2:2 Athletic Club
Branky: 21. J. Molina Vidal (z pen.), 74. Á. Rodríguez Díaz  – 13. I. Williams Arthuer , 48. R. García Escudero (z pen.)

Druhá polovina letošního ligového ročníku začala remízou, která se zrodila v divokém utkání mezi Getafe a Athleticem. Na Coliseu vstřelily oba týmy po dvou gólech.

Úvod zápasu patřil hostujícímu Williamsovi, jenž nejprve placírkou poslal balón těsně vedle, aby o chvíli později napálil centrovaný míč do rohu velkého vápna z první. Možná to sám nechtěl, možná ano, avšak výsledkem byla překrásná branka, jedna z ozdob sezóny. Vedení ale nevydrželo Athleticu dlouho, neboť za střet Herrerína s Molinou byla nařízena penalta, kterou sám faulovaný proměnil.

Nedlouho po změně stran fauloval ve vápně Molinero, jenž byl na hřišti sotva dvě minuty. Odpískaný pokutový kop proměnil Raúl García. Penaltový večer pokračoval. Herrerín opět srazil Molinu, všemu ale předcházel offside, který rozhodčí přehlédli. Herrerín šel spravedlnosti naproti a tentokrát domácího útočníka vychytal. Poslední půlhodina patřila Getafe, jehož hru povýšil nástup Ángela. Právě Anděl Getafe stanovil v 74. minutě svým gólem konečný stav na 2-2.

20.01.18 12:00 Espanyol 0:3 Sevilla
Branky: 15. F. Vázquez , 34. Pablo Sarabia , 90. L. Muriel

Sevilla přerušila sérii špatných výsledků a rázným krokem došla za prvním ligovým vítězstvím pod vedením Vincenza Montelly. Obětí Andalusanů, pro které to byl jubilejní 1000. triumf v La Lize, se stal na RCDE Stadium Espanyol.

Montella zdá se našel jedenáctku, na kterou se může spolehnout. Italský kouč dal důvěru stejné sestavě jako v Copě proti Atléticu a vybraní hráči ho nezklamali. Za třemi body je rychle navedl gól Muda Vázqueze z dorážky. Povedená trefa Sarabii ještě do poločasu vedení hostů znásobila.

Přestože se v první půli nevýrazný Espanyol v té druhé zlepšil a zejména Léo měl na kopačce snížení, Sevilla si ale náskok hlídala a minuty ubíhaly. Naopak sama v závěru udeřila, když se individuálním průnikem blýskl Muriel a pečetil na 3-0 z pohledu Nervionenses.

20.01.18 15:15 Atlético Madrid 1:1 Girona
Branky: 34. A. Griezmann  – 73. C. Portugués Manzanera

Atlético Madrid se stalo dalším favoritem, který si vylámal zuby na bojovné Gironě. Nováček La Ligy uhrál na stadionu Wanda Metropolitano cennou remízu 1-1.

Výběr Diega Simeone sice v zápase nezářil, ale dlouho se zdálo, že k dalším třem bodům dojde. Ve 34. minutě dostal Diego Costa skvělý pas za obranu, šikovně sklepl balón na Griezmanna, jenž neměl problém uklidit kulatý nesmysl do opuštěné svatyně.

Correa mohl zvýšit na 2-0, ale sám před Iraizozem, jenž o poločase nahradil mezi třemi tyčemi Bona, neuspěl. Simeone stáhl ze hry Diega Costu i Griezmanna, což Girona pochopila jako výzvu. Nedůrazný odkop obrany v 73. minutě skončil šancí Portua i gólem. Závěrečný tlak domácích byl jalový, na Wandě se tak body překvapivě dělily.

20.01.18 17:30 Villarreal 2:1 Levante
Branky: 26. M. Trigueros Muñoz (z pen.), 50. D. Cheryshev  – 90. R. Martí Salvador (z pen.)

Villarreal po zásluze vyhrál v derby, v němž Levante dlouhou dobu hrálo druhé housle a jeho prohra na Estadio de la Cerámica mohla být mnohem vyšší.

Tou zabránil Oier několika dobrými zákroky, při pokusu Enese mu navíc pomohla branková konstrukce. V úvodním poločase na trávníku dominoval zejména domácí záložník Castillejo, s nímž si obrana hostů nevěděla rady. Právě po faulu Oiera na jeho osobu se kopala penalta, kterou proměnil Trigueros.

Definitivní klid dodal posádce Žluté ponorky krátce po změně stran Cheryshev. Villarreal si v pohodě vedení pohlídal, nic na tom nezměnila ani snižující trefa Levante rovněž z pokutového kopu, jehož exekuce se úspěšně ujal Roger, v poslední minutě nastaveného času.

20.01.18 19:45 Las Palmas 2:1 Valencia
Branky: 20. J. Viera Ramos , 53. J. Calleri (z pen.) – 5. S. Mina Lorenzo

Las Palmas konečně ukázaly známky života a po výhře nad Valencií se nadechly čerstvého vzduchu. Jestli bude mít přívlastek prvoligový, o tom rozhodnou až další zápasy, Paca Jémeze a jeho ovečky však může těšit skalp silného soka.

Přitom Netopýři šli rychle do vedení, které jim zařídil Santi Mina v páté minutě. Stejný fotbalista poté trefil tyč, Nacho Gil a Rordrigo rovněž měli šance. Neproměnili a Las Palmas trestaly prostřednictvím Jonathana Viery, jenž po dvaceti minutách vyrovnal.

Druhý poločas ovlivnil zkrat Gabriela, jenž zahrál ve vápně rukou, za což následovala žlutá karta a penalta, avšak bek Valencie pokračoval v protestech tak důrazně, že okamžitě uviděl druhou žlutou a následně červenou kartu. Calleri proměnil a určil tak konečný stav, na němž nic nezměnilo ani další vyloučení hostů, tentokrát Veza. Las Palmas získaly tři body, jejichž hodnotu ukáže až čas, naopak prohra Valencie má okamžité důsledky, Netopýři se tak v podstatě definitivně vyřadili z možného boje o titul.

21.01.18 11:00 Deportivo Alavés 2:2 Leganés
Branky: 46. M. El Haddadi Mohamed , 52. A. Pedraza Sag  – 75. Gabriel (z pen.), 90. J. Zaldúa Bengoetxea

Alavés připravil nedávno jmenovanému kouči Abelardovi hořkou pilulku, když v domácím utkání proti Leganésu ztratil v závěru dvougólové vedení, každý z týmů si tak do tabulky připsal po bodu.

První poločas příliš vzrušujících momentů nenabídl, v podstatě stojí za zmínku jediný z jeho samotného závěru, a to šance El Zhara, v níž však ztroskotal na domácím brankáři. Jestliže úvodních 45 minut bylo nudných, pak druhá půle byla přesným opakem a fanouškům vše vynahradila.

Alavés hned v jejím úvodu dvakrát udeřil a prostřednictvím branek Munira a Pedrazy si vytvořil pohodlný náskok, který úspěšně bránil. Jenže v 75,. minutě zahrál ve vápně rukou Guidetti, což si rozhodčí vyložil jako penaltovou situaci, nařízený pokutový kop proměnil Pires. V poslední minutě byl vyloučen Ely a trest v podobě vyrovnání přišel hned o několik vteřin později, když kiks Alexise, jenž svým odkopem "namazal" Zaldúovi, hostující fotbalista bez zaváhání potrestal. Leganés díky skvělému konci veze z Mendizorrozy remízu.

21.01.18 15:15 Real Madrid 7:1 Deportivo La Coruña
Branky: 32. J. Fernández Iglesias , 42. G. Bale , 58. G. Bale , 68. L. Modrić , 78. Cristiano Ronaldo , 84. Cristiano Ronaldo , 88. J. Fernández Iglesias  – 23. A. López Álvarez

Real Madrid dal vzpomenout na minulou sezónu a na Bernabéu přejel Deportivo vysokým výsledkem 7-1. Blancos sice prohrávali, ale tentokrát nabídli dostatečnou touhu po úspěchu i výrazně lepší koncovku než v dosavadním průběhu ligy.

Přitom zápas nezačal pro domácí dobře, protože to bylo překvapivě Deportivo, kdo se ujal zásluhou Adriána vedení. Odpověd Realu Madrid byla skvělá. Útočná hra přinesla ještě do poločasu obrat, a to po brance Nacha a krásné trefě Balea do horního rohu Rubénovy svatyně.

Po hodině zvýšil na 3-1 hlavou po rohovém kopu Bale a zbytek utkání si mohli Madriďané užívat. Modrić, dvakrát Cristiano Ronaldo, přičemž po druhé brance musel být kvůli krvavému zranění střídán, a Nacho upravili skóre na konečných 7-1. Real Madrid po dlouhé době podal zcela přesvědčivý výkon a teprve další kola ukážou, zdali jde o nový trend, nebo jestli šlo jen o chvilkové zlepšení.

21.01.18 17:30 Real Sociedad 1:2 Celta de Vigo
Branky: 10. W. da Silva  – 20. I. Aspas Juncal (z pen.), 75. M. Gómez González

Jestliže v sobotu panovala v San Sebastiánu díky místním slavnostem radost a zábava, pak nedělní výsledek Realu Sociedad náladu výrazně zhoršil. Erreala prohrála se Celtou Vigo 1-2 a její problémy se prohlubují.

Přitom domácí získali poměrně rychle vedení, když centrovaný míč z pravačky Xabi Prieto poslal hlavou do sítě Willian José. Celta Vigo však vyrovnala z penalty nařízené za hru rukou, proměnil ji Iago Aspas. Stejnou výhodu dostali hned vzápětí Baskové po faulu Lobotky na Canalese, jenže Willian José napálil míč do břevna.

Real Sociedad se snažil získat ztracené vedení a byl aktivnějším celkem, jenže čtvrthodinu před koncem udeřil hlavou do té doby neviditelný Maxi Gómez. Celta Vigo těsný náskok uhájila a potvrdila dobré výsledky posledních týdnů, zatímco Realu Sociedad se nedaří shodit deku, která na mužstvo padla.

21.01.18 19:45 Real Betis 0:5 FC Barcelona
Branky: 59. I. Rakitić , 64. L. Messi , 69. L. Suárez Díaz , 80. L. Messi , 89. L. Suárez Díaz

Ani solidní výkon nestačil Betisu k překvapivému výsledku proti Barceloně. Andalusanům odešly ve druhém poločase síly, což Barcelona hned pětkrát potrestala a díky zaváhání druhého Atlética i třetí Valencie opět udělala velký krok k titulu.

V prvním poločase se Betis soustředil na precizní obranu a rychlé přistupování k hráčům, díky čemuž dokázal držet útočné výpady Katalánců na uzdě. Jenže po změně stran se vše změnilo. Domácí začali pociťovat až příliš těžké nohy, čehož jako první využil po hodině hry Rakitić.

Od té doby Barcelona vedená skvělým Messim na hřišti zcela panovala a skóre postupně navyšovala. Sám Messi, po něm nelehkým kopem Luis Suárez, následně opět Messi krásným sólem s bezchybným zakončením a jako poslední opět Luis Suárez. Pět tvrdých direktů poslalo Betis do kolen, Barcelonu o krok blíže ligové trofeji.

22.01.18 20:00 SD Eibar 1:1 Málaga
Branky: 76. E. García Martínez  – 16. Y. En-Nesyri
 

Tabulka po 20. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 19 16 3 0 52:9 (+43) 51 V V V V V
2. Atlético Madrid 19 12 6 1 28:8 (+20) 42 V V P V V
3. Valencia 19 12 4 3 40:19 (+21) 40 V V P P V
4. Real Madrid 18 9 5 4 32:17 (+15) 32 P R P V R
5. Sevilla +1 20 10 2 8 26:28 (-2) 32 V P P P R
6. Villarreal –1 19 9 4 6 26:21 (+5) 31 V R V V P
7. Getafe +2 20 7 6 7 25:20 (+5) 27 R V P V P
8. Real Betis –1 19 8 3 8 33:36 (-3) 27 V V P V P
9. Eibar –1 19 8 3 8 24:31 (-7) 27 P V V V R
10. Athletic Club +2 20 6 8 6 23:22 (+1) 26 R R V V R
11. Girona –1 19 7 5 7 28:28 (0) 26 V P P V V
12. Celta de Vigo –1 19 7 4 8 33:27 (+6) 25 V R V P P
13. Leganés 18 7 3 8 15:17 (-2) 24 P V R P V
14. Espanyol 20 6 6 8 16:25 (-9) 24 P R V V R
15. Real Sociedad 19 6 5 8 33:34 (-1) 23 P P V R P
16. Levante 19 3 9 7 15:26 (-11) 18 P P R R P
17. Deportivo Alavés 19 6 0 13 14:27 (-13) 18 V P V P V
18. Deportivo La Coruña 19 4 4 11 21:37 (-16) 16 P R P P V
19. Málaga 19 3 2 14 13:33 (-20) 11 P P P P V
20. Las Palmas 19 3 2 14 14:46 (-32) 11 P P P R P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace